Destan Bornova’da yeniden canlandırılıyor

Destan Bornova’da yeniden canlandırılıyor
  • 17 Mart 2016 14:58

Bornova Belediyesi, vatan uğruna binlerce şehidin verildiği 18 Mart Çanakkale Zaferi  ve Şehitler Günü’nün 101. Yıldönümü’nde birçok etkinlik gerçekleştirecek. Anma törenleri yarın saat 10.00’da Bornova 9 Eylül Şehitliği’ne Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak “Çanakkale Platosu” ise  saat 11.00’de başlayıp 17.00’ye  kadar devam edecek.

 Bornova Belediyesi 101 yıl önce büyük zorluklarla kazanılan Çanakkale Zaferi’nin heyecanını vatandaşlara yeniden yaşatacak.Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak Çanakkale Platosu’nda, Çanakkale fotoğrafları sergisi, belgesel çadırı, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya gösteren kahramanları temsil eden canlı mankenlerin canlandırmaları ve çeşitli hikayelerle dolu bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bornova Kent Arşivi ve Müzesi-Dramalılar Köşkü’nde yarın saat 14.00’da başlayacak ve 15 Nisan’a kadar sürecek Cumhuriyetimizin Önsözü Çanakkale… Oradaydık!” isimli fotoğraf ve obje sergisi ile belgesel gösterimi de yapılacak.

Destan Bornova’da yeniden canlandırılıyor

Çanakkale Platosu

Vatan uğruna binlerce şehidin verildiği günün anısına düzenlenen törende  Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak Çanakkale Platosu’ndaki etkinlikler saat 11:00’de başlayacak. Vatandaşlar 50 ziyaretçinin aynı anda izleyebileceği büyüklükteki Belgesel Çadırı’nda,  Çanakkale Savaşı hakkında genel bir bilgiye sahip olabilecek. Ayrıca ziyaretçiler belgesel bölümünün ardından Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisini gezebilecekler.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak platoda belgesel ve serginin yanı sıra 10 adet mezar büstten ve Soğanlıdere Şehitliği Anıtı’ndan oluşan Soğanlıdere Şehitliği canlandırmaları yapılacak.Kahraman Seyit Onbaşı’nın hikâyesi ile devam edecek anma töreninde Sıhhiye Çadırı bölümü ise ziyaretçilere duygulu anlar yaşatacak.18 Mart Cuma günü 5 seans halinde vatandaşlarla buluşacak olan “Çanakkale Platosu”nda canlandırmalar 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 ve 16.00 saatlerinde başlayacak.Saat 13.00’te ise ziyaretçilere askerlerimizin savaş esnasında çektikleri zorluklara şahitlik etmeleri için temsili askerlerce çorba ve ekmek dağıtılacak.

Destan Bornova’da yeniden canlandırılıyor

Vatandaşlar, aynı gün saat 14.00’de başlayacak ve 15 Nisan’a kadar devam edecek Bornova Kent Arşivi ve Müzesi-Dramalılar Köşkü’ndeki “Cumhuriyetimizin Önsözü Çanakkale… Oradaydık!” isimli Bornovalı askerlerimizin künyelerinden oluşan kütük anıtı, fotoğraf ve obje sergisini  gezebilecekler.Ayrıca vatandaşlar sergi alanında  Çanakkale Zaferi belgeselini de görebilecekler.

18 Mart’ın Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; ”Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde zaferle dolu geçmişimizin örneklerinden olan 18 Mart’ı yarın anacağız. Vatan uğruna binlerce şehit verdiğimiz bu günde  herkesi Çanakkale Zaferi’mizin 101.yılını anma etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.