Delican’dan İzmir’e Müjde

Delican’dan İzmir’e Müjde
  • 22 Haziran 2016 12:54

AK Parti İl Başkanı, Bülent Delican’dan müjde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri tamamlamasının ardından dosyayı teslim etmesi sonrası yapılan incelemeler neticesinde ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi’nin önünü açacak onayın çıktığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmeleri sonrasında önü açılan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden teslim edilen dosya İnceleme Değerlendirme Kurul Toplantısı’nda incelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taramasında çıkartacağı çamurlardan açıkta oluşturacağı adalar arasındaki su sirkülasyonu için istenen üniversite raporunu da dosyaya eklemesinin ardından kurulun ÇED için onay verdiğini açıkladı.

Müjdeyi İl Başkanlığında verdiği basın toplantısıyla duyuran Bülent Delican, “2011’den beri günümüze kadar gelen süreç hakkında madde madde bilgi veren Delican, “ÇED sürecinin uzatılmasında 18 aylık sürecin yeniden başa döndürülmesi için bir süreç yaşandı. Bu süreç tek başına yaşanmadı. İZSU ile birlikte yaşandı. CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel süreci ‘Bülent Delican’dan takip ediyorum’ demişti. Biz de açıkladık. Biz Büyükşehir ile İZSU üzerine düşen görevi yapsın. Biz de beraber gider raporu Ankara’dan alır getiririz demiştik. Sözümüzü tuttuk” dedi.

ORTAK PROJE
Çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun manipüle ettiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Bülent Delican, “2 buçuk yıldır Kocaoğlu tarafından manipüle edilen süreçte sona gelindi. ‘İzmirli’den ne istiyorsunuz, İzmir’e gareziniz mi var?’ gibi sözlerle bir algı yaratılmaya çalışıldı. Büyükşehir ortak projeyi sahiplenmeye çalıştı. Sanki Körfez Projesini Büyükşehir yapmak istiyor,  AK Parti engellemeye çalışıyor algısı yaratılmaya çalışıldı. ÇED süreciyle ilgili 16 Haziran’da yapılan değerlendirme toplantısında her konuda anlaşıldı, hiçbir sorun kalmadı.  Kararın önümüzdeki hafta valiliğe gelmesini bekliyoruz. Karar 10 gün askıda kalacak “ ifadelerini kullandı.

“GELİN BERABER HAREKET EDELİM…”
Başbakan Yıldırım’ın katkısı üzerinde duran Delican, “Bu süreçte Sayın Başbakanımızın büyük bir katkısı var. ‘Yıldırım’ hızıyla bu işe de müdahale etti sağ olsun. ÇED onayının bir an önce verilmesine önayak oldu. Buradan kimse siyasi malzeme çıkarmaya çalışmasın. Bu sürecin ne kadar gereksiz olduğunu gördük. Mesele İzmir olunca biz kesinlikle hep şunu söyledik;  ‘gelin beraber hareket edelim sorunları beraber çözelim.  İzmir’e ne yapılacaksa yanınızda olacağız dedik. Körfezi nasıl temizliyorsak İzmir’deki mazeretleri de öyle  temizleyeceğiz. İzmir mazeretler kenti olmayacak. İzmir’deki bu kısırdöngüyü değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

“KENTİN GÜNDEMİNİ GEREKSİZ YERE OYALADI”
Başkan Kocaoğlu’nun gündemi gereksiz yere oyaladığını söyleyen Başkan Delican, “ÇED süreci kentin gündemini gereksiz yere çok oyaladı. Bu süreci manipüle ederek kenti ötekileştirmeye çalışan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım ve bakanlarımızın kararlılığın ve desteğini gördükten sonra yaptıklarından hicap duyacaktır. Biz Binali Yıldırım ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kendisi de Binali Yıldırım’ı desteklediğini söylemişti teşekkür ediyoruz. Sen ben kavgasını bırakalım İzmir’de beraber iş yapalım” diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ
Delican sözlerini şu sözlerle sonlandırdı: “Bizler İzmir sevdalısıyız. Ne bizim ne Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’e bir garezi yok. Biz çocuklarımızla girebileceğimiz bir körfezi hayal ediyoruz. Bunun için her zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmaya hazırız. Önemli olan İzmir’dir. 9 Eylül’de İzmir’i kazanırken ne AK Parti,  ne CHP, ne MHP vardı. İzmir’de algı duvarlarını yıkıp hizmet edeceğiz.“

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.