Delegelere Cihaner’den Mektup

Delegelere Cihaner’den Mektup
  • 18 Mayıs 2016 12:30

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner kurultay delegelerine gönderdiği mektupta ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle parti yönetiminin bir çalışma yapmadığını söyledi. Cihaner, son günlerin tartışmalı konuları hakkında görüş ve önerileri kendisiyle paylaşılmasını istedi.

CHP’de tüzük değişikliği çalışmaları devam ederken partinin gerçekleştirdiği kurultayda Parti Meclisi’ne girmeyi başaran İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, aralarında İzmir’in de bulunduğu kurultay delegelerine mektup gönderdi.

Son dönemde parti genel merkezi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif isimler arasında yer alan Cihaner, ülkenin zor durumda olduğunu vurguladı.

Delegelere Cihaner'den Mektup

Cihaner mektubunda başkanlığı bile aşan tek adam yönetiminin inşa edilmekte olduğunu, başbakanın bile koltuğundan indirildiğini söyledi.

Ülkenin orman ve kıyılar ile dereler başta olmak üzere kamu birikimlerinin yağmalandığını belirten Cihaner, iş cinayetleri, çocukların cinsel istismarının sıradanlaştırıldığını ve hukuka güvenin yok edildiğini vurguladı.

Cihaner, bu durumlar karşısında partisinin bir şey yapmadığının da altını çizerken, “Maalesef partimizin mücadele edici ve belirleyici politikalar oluşturmakta yeterince etkili olamadığı da ortadadır. Bu durumdan dış etkenler kadar partimizin karar mekanizmalarının ve potansiyelinin etkin ve verimli kullanılmamasının da sorumlu olduğu kanaatindeyim. Temel sorunlarımızdan biri CHP tabanının, yani sizlerin birçok konudaki görüşlerinin partimizin merkezi karar alma organlarında yeterince ifade bulamaması, ifade bulduğu durumlarda ise ağırlık kazanamamasıdır” dedi.

Cihaner, delegelerden destek isterken 20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek PM toplantısında “Terör, Kürt sorunu, laiklik, Anayasa ve özellikle dokunulmazlık tartışmalarına dair partinin tutumu” ile ilgili görüş ve önerileri kendisine iletmelerini talep etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.