Dağ’dan İzmir’e yerel seçim çağrısı

Dağ’dan İzmir’e yerel seçim çağrısı
  • 26 Mart 2019 09:24

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, Abdullah Polat ile Manşet programına katıldı. Programda önemli açıklamalarda bulunan Dağ, İzmirlilere seslenerek; “Hükümet desteği ile belediyeciliğimiz birleşince hizmet noktasında daha iyi olacaktır. Bir elin nesi var 2 elin sesi var. 2 kanatlı destek daha fazla olur” ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ’ın programda verdiği demeçler şu şekilde; 

2 kanatlı bir destek daha fazla olur 

Bu seçim diğer seçimlerden farklı oldu. İttifaklar yaşıyoruz. Bu ittifakları da açıktan ve gizli ittifaklar olarak yaşıyoruz. Diğer ittifakta HDP pazarlıklar süreciyle katılmış oldu Bunun yansıması olarakta seçilmiş görülüyor. Partinin oy oranı 67 bizim 33. Memnunsak sorun yok. Ama değilsek gelin Ak Parti’yi bir deneyin. Biz hizmet düsturu ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 2002’de kurulan partiyiz. 3 kere İzmir’de seçime girdik ve muaffak olamadık. 7 ilçe kazandığımızda oldu 1 ilçe kazandığımızda oldu. 1 Nisan sabahı iktidarda bir değişiklik olmayacak. Ama hükümet desteği eli ile belediyeciliğimiz birleşince hizmet noktasında daha iyi olacaktır. Bir elin nesi var 2 elin sesi var. 2 kanatlı bir destek daha fazla olur. Trafik mesela bir yerden başlamak lazım. Karşı adayda bu vaatlerde bulunuyor ama hala borçlu bir belediye bırakarak aday olan zad, 111 kavşak yapacağım demesi bana çok inandırıcı geliyor. 11 kavşakın nerelerde olacağı da belli değil. 25 nokta koyulmuş, geri kalan noktalar belli değil. Benim anlatmaya çalıştığım, çöp ve çarpık kentleşme konusunda bir gelişme yok. Aynı zamanda alt yapı ile ilgili arıtma tesisinin başlaması lazım.

Kapıları pencereleri açamıyoruz 

İzmir kokuyor. İzmirli hemşehrilerimize soralım. Kokunun nasıl evlerine girmeli. Bir durum tespitinde bulunmak lazım. Bundan dolayı teşhis koyamazsanız tedavi edemezsiniz. Aziz Bey dedi diye inkar etmiyoruz yani ben bunu bizzat yaşadım. Yok dedikçe heralde Urla’daki yazlığından çok çıkamadı heralde diyorum. Biz fazlasıyla çok kötü. Ailemden de bu şikayetleri aldım. Kapıları pencereleri açamıyoruz dediler. Var olan bir şeye nasıl çözüm bulacağız bunu bulmak lazım. Arıtma tesisi kurmak belediyenin yapacağı iş. Kanalizasyon ile yağmur suyunun aynı yerden geçmediği bir çalışmayı yapmamız lazım. İzmir’de endişe var. O nedenle ben İzmirlilere sesleniyorum. Kendi partimize aylar önce oy verdik. Gelin İzmir’e daha iyi hizmeti kimin vereceğine inanıyorsanız lütfen o partiye oy verin. Bu seçim bir iktidar seçimi değil. Bu seçim büyükşehirde daha iyi kim hizmet verir seçimi gelin o mührü ona vurun.

İstanbul’dan İzmir’e rol biçenler var 

İzmir’de Ak Parti’ye ön yargı yok. Ona önyargı olarak bakmamak lazım. Biz anlatıyoruz kendimizi ve ona göre de böyle bir oy tercihi çıkıyor. 1 milyon civarından oy biz bu şehirden alıyoruz. İnşallah bu seçimde biraz daha ortaya çıkardığımızı da netice almak içten bile değil. Gündeme gelen hayat tarzı ve diğer hususlar ben bu şehire 16 yaşında geldim. Bu şehri gayet iyi biliyorum. İnsanların ne düşündüğünü gayet iyi biliyorum. Bir takım endişelerin olmadığı kanaatindeyim.Bir takım algılar yönetiliyor. Çok rahat bir şekilde aktif siyasetçiler tarafından yönetildiği ve daha önce İzmir’de yaşamış ama İstanbul’dan İzmir’e rol biçenler var. İzmir sen şöylesin böylesin diye direktif veriyorlar. Yazları sadece Çeşme’ye geliyorlar. Ama biz buyuz İzmir’iz İzmir’de yaşıyoruz. Bu şekilde siyaset yapacağız.

CHP’li Deniz Yücel’e cevap 

İl başkanın tweetini gördüm. O dediğiniz gibi levhalar hiç aklıma geldi. Çünkü bizim mitinglerimizde güvenlik şeritleri oluyor. Başka zamanda girdiğiniz yerden giremiyorsunuz. Normalde kordon açık yer her yerden girebiliyorsunuz. Ama bu adet haline gelmiş. CHP İl başkanı birşey diyecek. 5 yıl öncede midyeyi kabuklu yiyenler miting alanına geldi demişti. Milleti tahkir ederek bir yere varamazsanız. Ben sabah erken saatlere gittim. herkes pikniğe gider gibi gelmiş. Başka illerden destek almaya bizim ihtiyacımız yok. Bu şehirde Ak Parti’yi seven milyonlarca insan var. Gündoğdu Meydanı’nda elini kolunu sallaya sallaya geliyor. O tabeladan dolayı bu kadar sığ düşünceler içine giriyor ne yazıkki. 160 bin kişi geldi mitingimize. 2007 yılından beri miting organizasyonundayım. Kapıda bayrak dağıttım. Bizim mitinglerimiz gerçekten İzmir’de Kiraz’dan gelen var, Bergama’dan gelen var. Genelde iyi mitinglerimiz oldu. Sayıya takılmamak lazım. O gün orada müsait olanlar gelebiliyor. Mesela o heyecan o coşku o meydanda var mı? Ona bakarsın. 2014’te çok daha iyi bir miting yapılmıştı. Şimdi daha relax bir seçim geçiyoruz. 2010’daki referandumdaki mitinge çimler gözüküyordu fakat en yüksek oyu o zaman almıştık. Ben anlamıyorum bu siyasette değil. Hepsinde bir çakma gereği.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay: “İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapacağız”

Tuncay Bey’in korkuları var 

İzmir’i Tuncay Özkan’dan daha iyi biliyor. Hem sosyolojisini hemde fiziki olarak ondan kat be kat daha fazla. Ortada Buca’da ortada yaşanan hadise var. Biz kimseden korkmuyoruz. Tuncay Beyin korkuları olduğu için. Yani kendisi de Aziz Beyden çok korkuyor. Bizim kimseden korkmamız mümkün değil.  O nedenle bizim İzmir’i marjinal CHP’li adaylar buluyorlar. 30 ilçeyi gezemeyecek arkadaşlar İzmir’i dizayn etmeyi çalışıyorlar. Sonuç alsalar bile uzun vadede hem kendilerine hem İzmir’e zarar verecekler.

CHP’nin listelerine tepki 

Bir insanın yasal olarak aday olması ayrı bir şey siyaseten bu kişilerin gösterilmesi ayrı bir şey. Bunlar çatışmış teslim olmuş. Bu kişilerin CHP’li partilerde var. Gizlemeyin diyoruz. Benim kastettiğim o değil. TKP’de var. Bu örgütlerin altında katılmış isimler başka bir partinin değil CHP var. Açıklama yapıyoruz yine gizleme ve topu taça atma var. Gidin alın deniyor. Olay gidin alın değil. Biz bunu ortaya çıkıyoruz. Seçmeni doğru bilgilendirmek lazım. Ben şunu bekliyorum. Evet var kardeşim yapacak bir şey yok siz yapın diye algılıyorum ben onların açıklamalarından. Terör örgütleri ile bağlantılı bu listeler. HDP’lileri bile gizliyorlar. CHP listelerinde bu varken siz bu tabandan oy alıyorsunuz. Bu taban kendini Atatürkçü ve milliyetçi ilan ediyor. Bunun hesabını verin diyoruz ve gözlerini kapatıyor.  Anayasal yetkisi var İç İşleri Bakanı’nın kayyum atanma ihtimali var. İç İşleri Bakanı kendi yetkilerini kullanır kullanmaz onun bileceği iş.

Ak Partili Belediyeler başarısız oldular sözünü hiç duymadık 

Bizim geçen dönem 8 belediyemiz var. 7 Ak Partili 1 tanesi Mhp’li. Selçuk ve Öemiş’te değişime gittik ve başkanlarımız aday olarak devam ediyor. Başarısız oldular sözünü hiç duymadık. Bu belediye başkanlarımız öyle hizmetler yaptı ki, problemler söz konusu değil. Hepsi almış olduğumuz oyların 10 puan arttırabilecek kapasiteleri şu anda var. Vizyoner projelerde çok yapıldı. Torbalı’da Kemalpaşa’da Kınık’ta Kiraz’da yaptı. Aslında parlayan bir yıldız olduğunu Kınık gösterdi. Gider geliri 16 milyon. Bu belediyeler sadece maaş alır maaş öder ama iktidar le birlikte olmanın avantajını kullandı. Bir belediye başkanı düşünün ki, iki ayı geçmez elinde dosyalarla kendi ilçe belediyesi için yapmış olsun. Bunun ön çalışmasını da yapmış olsun. Sonrasında işi ihaleye çıkarmak zor olmuyor. Kınık’ta Kemalpaşa’da Torbalı’da öyle oldu. Aziz Kocaoğlu birşey istemiştir telefonda bizim ilçeye şu lazım bu değil. Biz bunu dedik gelip Ankara’ya bakanlık bakanlık gezmek lazım. Kınık merkezine çok güzel park yaptık. Hastane için elimizden geleni yaptık. Belki 50 yıl sonra hayal edilen hastanenin kadrosunu oluşturuyoruz. İnsanlar logarın patlamasını benden istiyor. Ben vatandaşa diyemem. Bu belediye ile alakalı gidin belediyeden isteyin diyemem. Türkiye’nin heryerinde okullar da sadece MEB’e bırakılmıyor. CHP’li belediyeler Ankara’da bunu yapıyor. Bizde uygulayan yok. Büyükşehir yasası da bu yetki veriliyor. Ne hikmetse bu konuda tamamen hükümet bunu yapsın diye siyaset tarzı belirleniyor. Biz bunun için bir el daha diyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.