Çocuklar kaşıktan kukla yaptı, gönüllerince eğlendi

Çocuklar kaşıktan kukla yaptı, gönüllerince eğlendi
  • 22 Ocak 2020 10:54

Başkan Koştu; “Unutulan Sanatlarımızı Yaşatacağız”

Bergama Belediyesi tarafından organize edilen Kaşık Kukla Atölyesi ile çocuklar hayallerindeki kukla kahramanları yapma fırsatı yakaladılar. 6-12 yaş arası çocuklar için organize edilen etkinlikle aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımız arasında bulunan kaşık kukla yapımı çocuklarla buluşmuş oldu.

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Kukla Yapım Atölyesi ile sömestr tatilinde 6-12 yaş arası çocuklar kukla yapmayı öğrendiler. Tüm malzemelerin Belediye tarafından karşılandığı atölye çalışmasında kaşıktan kukla yapan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken aynı zamanda kendi oyuncaklarını yapma imkanına da kavuşmuş oldular. Profesyoneller eşliğinde gerçekleştirilen atölyede çocuklar kumaş kesti, keçeli kalemler kullanarak tahta kaşıklardan kukla yaptı.

 

Çocuklar kaşıktan kukla yaptı, gönüllerince eğlendi

BAŞKAN KOŞTU “UNUTULAN SANATLARIMIZI YAŞATACAĞIZ”

Çocukları atölye çalışmasında ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için böylesi bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. Başkan Koştu; “Bu etkinlikle çocuklarımız bir yandan yardımlaşmayı öğrenirken bir yandan da el becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Hayal güçlerini etkin bir şekilde kullanma fırsatı buldular. Belediye olarak önümüzdeki süreçte unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları dahil böylesi etkinler düzenleyerek gelecek nesillerimize ve vatandaşlarımıza uygulamalı olarak geleneksel sanatlarımızı tanıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz”dedi.

 Çocuklar kaşıktan kukla yaptı, gönüllerince eğlendi Çocuklar kaşıktan kukla yaptı, gönüllerince eğlendi

Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.