Çocuklar eğlenecek, anneler sosyalleşecek

Çocuklar eğlenecek, anneler sosyalleşecek
  • 17 Haziran 2016 08:02

Bornova Belediyesi, annelerin çocuklarını bırakarak hem gündelik işlerini rahatça yapabilmeleri, hem de sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri amacıyla projelendirdiği Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nden ilkini Mevlana Mahallesi’nde açtı. Anneler, hafta içi üç gün, üçer saat olmak üzere 3-6 yaş arasındaki çocuklarını bu Merkez’e bırakabilecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi’nin işbirliği ile hizmet verecek olan Merkez’in açılış kurdelesini çocuklar ve kadınlarla birlikte kesti. Atila, “Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Bugün karne alan tüm çocuklarımızın güzel bir yaz tatili geçirmesini diliyorum. Bornova Belediyemizin spor ve hobi kurslarına tüm çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi içerisinde yer alan Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nin açılışı, muhtarlar, meclis üyeleri ve özellikle mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklar eğlenecek, anneler sosyalleşecek

Uzmanlar eğitim veriyor

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi içerisinde hizmete giren Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi,  3-6 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı. Anneler, bu yaş grubundaki çocuklarını hafta içi üç gün, üçer saat, bu merkeze bırakabilecek. Merkez’de çocuk gelişim uzmanları, yardımcı öğretmenler, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu Çoçuk Gelişimi Bölümü öğrencileri görev yapıyor.

Geleceğimize yatırım yapıyoruz

Merkez’in Açılış kurdelesini çocuklar ve kadınlarla birlikte kesen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımız. UNİCEF’İN çocuk dostu kent seçtiği ilçemizde, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu merkez için işbirbirliği yaptığımız Ege Üniversitesi ve diğer paydaşlarımızla birlikte çocuklarımıza yönelik pek çok proje hayata geçirdik. 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak Çocuk Dünyası’nın temelini de yakında atacağız. Burası çocukların aileri ile birlikte eğlenerek öğrenecekleri çok özel bir mekan olacak. Ayrıca bugün karne alan  tüm çocuklarımızın güzel bir yaz tatili geçirmesini diliyorum. Bornova Belediyemizin spor ve hobi kurslarına tüm çocuklarımızı bekliyoruz”  dedi.

Çocuklar eğlenecek, anneler sosyalleşecek

Kurumlararası işbirliği önemli

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Ali Ekşi, en iyi yatırımın çocuklar başta olmak üzere insana yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi’nin pek çok alanda işbirliği yaptığı hatırlatan Ekşi, “Kurumlar tek başına bir takım organizasyonları yapabilir ama gerçek anlamda bir sinerji yaratılması için kurumlararası işbirliği ve etkileşim gerekir. Biz bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.