Çiğli’yi Ayağa Kaldıracağız

Çiğli’yi Ayağa Kaldıracağız
  • 21 Ocak 2020 12:37

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 yılında yapacağı projeler için basın toplantısı düzenledi. Gümrükçü, “Çiğli’yi tanımlayan en önemli şey enerji. Biz bu enerji ile Çiğli’yi ayağa kaldıracağız” dedi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 yılında yapacağı projeler için bugün belediye binasında toplantı düzenledi. Toplantıya; Çiğli kaymakamı, garnizon komutanı, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Koçer ve Barboros Kirişçi, CHP ilçe örgütü,  meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Çiğli’nin hizmete susamış olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Dinamikten kaynaklı bir enerji var. Bu enerjiyi doğru kullanmamız gerekiyor. Çiğli’yi ayağa kaldıracak projeler yapacağız. Buradaki projeler halkın istekleri. Çiğli’yi tanımlayan en önemli şey enerji. Biz bu enerji ile Çiğli’yi ayağa kaldıracağız. Değişimi yönetmek ve geleceği planlamak en önemli iki ilkemiz. Çiğli, Atatürk’e aşık insanların şehri. Bu yıl hizmet yılı. Çiğli’de dönüşüm yılı olacak” diye konuştu.

UZAY HAVACILIK EĞİTİM KAMPÜSÜ

Gümrükçü, 2020 yılında yapacağı projelerin bazılarını şu şekilde anlattı:

“Çağımız uzay çağı. Uzay Havacılık Eğitim Kampüsü açma kararı verdik. Toplam hizmet alanı 18 bin metre kare olacak. Çiğli üniversite kenti. Kızlarımızın okuması lazım.  Bu yıl kızlarımız için yurt ve gençlik merkezi açacağız.  Kreş her yerde en önemli ihtiyaç. Tunç Soyer’in Seferihisar’da yaptığı ‘Masal Evleri’ni Çiğli’de 3 tane açacağız. Halkımızın ihtiyaçlarını gözeterek projelerimizi yapacağız. 2019 yılında elektrik faturalarını indireme gittik. 500 bin lira tasarruf sağladık. Güneş enerjili sistemle hiç elektrik faturası ödemeyen belediye olacağız. Flamingo Kadın Kooperatifi kuracağız. Kadınları özgürleştirmek için mücadelemizi devam ettireceğiz.”

GERİ DÖNÜŞÜM

Gümrükçü projelerine şöyle devam etti: “Sıfır atık kapsamında Çiğli’de her türlü çalışmayı yapacağız. Hazineden yer istedik. Orada atık sistemi yapacağız. Çiğli’nin yüzde onunu oluşturan engelli vatandaşlarımız için Engelli Merkezi açacağız. Çiğli emeklinin yaşadığı bir yer. Emekliler bir arada olsun diye emekli evi açacağız. Spor bizim için çok önemli. Tesislerimizi yenileceğiz ve yeni alanlar oluşturacağız. Bisiklet yollarını artıracağız. Taziye evlerini açacağız. İki tane taziye evini bu yıl kazandıracağız.Kürsel bir iklim krizi var. Bunun için halkın ve belediyenin bilinçli olması lazım. Yeşil altyapıyı güçlendireceğiz. 100 bin metre kare yeşil alan arttıracağız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe sakinlerinden Başkan Mutlu’ya sevgi seli

CEREN ÖZDEMİR’İN İSMİ ÇİĞLİ’DE YAŞAYACAK

Son olarak Gümrükçü şunları ifade etti: “12 tane park açacağız. Bunlardan birinin ismi Ceren Özdemir olacak.  Çiğli planlama alanında zayıf. Bu anlamda yenileme çalışmalarına başlayacağız. Trafo ve duvarlarımızı Yaşar Üniversitesi öğrencileri ile renklendireceğiz. Harmandalı bizim için çok önemli. Çöple yaşayan bir yer. 2020 yılında bir sosyal tesis kazandıracağız. Kentin altyapı sorunlarını  yüzde 80’i bitireceğiz. Kamu kurumlarının merkezin dışına gitmesinden rahatsızız. Karşıyaka Adliyesi’nde 15 mahkeme Çiğli’ye kazandıracağız. Çiğli’ye 4 yıl içerisinde bir adliye de kazandıracağız. Halk masaları kuracağız. Başkana ulaşmanın daha kolay olmasını sağlayacağız. Pazarda sağlık ekipleri olacak ve vatandaşlara çanta vererek alışverişlerini rahat yapmalarını sağlayacağız. Marketlerde var pazar da niye olmasın diyoruz. Kriz zamanı vatandaşa destek lazım. Sosyal desteği arttıracağız. Halk kart uygulaması başlatıyoruz. Kent Konseyimizi bu yıl kuracağız. Belediyedeki değişim tabana yansıyacak. Nisan ayında kitap fuarı yapacağız. Bu da bir ilk. Gediz’in Unesco’ya girmesi için gerekli çabayı göstereceğiz.

 

kaynak: www.gercekhaberci.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.