Çiğli’ye Öğrencilerin El İzlerinden Oluşan AISECEC Point Anıtı

Çiğli’ye Öğrencilerin El İzlerinden Oluşan AISECEC Point Anıtı
  • 23 Ocak 2020 13:43

    Cumhuriyetin 97. yılı nedeniyle, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli’ye AIESEC programıyla gelen 97 yabancı öğrencinin el izinden oluşan AIESEC Point Anıtı’nın açılışı törenle yapıldı.

 

Çiğli’ye Öğrencilerin El İzlerinden Oluşan AISECEC Point Anıtı

Çiğli Belediyesi tarafından AIESEC değişim programıyla gelen öğrencilerin el izi ve ülkelerinden getirdikleri taşlarla süslenmiş AIESEC Point Anıtı’nın açılışı Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda yapılan törenle gerçekleşti. Cumhuriyetin 97. kuruluş yıl dönümüne ithafen 97 el izinden oluşan anıtın açılışına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Lozan Mübadeleleri Ege Vakfı temsilcileri, Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Başkanı Pastör Ertan Çevik, Menemen Protestan Baptist Kilisesi Derneği Başkanı Pastör Erol Kaya, öğrenciler ve öğrencileri misafir eden aileler katıldı.

Başkan Utku Gümrükçü: “Hedef bin öğrenci”

AIESEC değişim programıyla 5 yılda bin öğrenciyi Çiğli’de misafir etmeyi hedeflediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyetin 97. yılında bu anıtla Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” söyleminin vücut bulduğunu söyledi. “Yaptığımız en keyifli işlerden birini hayata geçiriyoruz” diyen Başkan Gümrükçü, “ AIESEC yarım asırdır dünyadaki gençleri diğer kültürler ile bir araya getiriyor. Çiğli çok kültürden oluşan bir ilçe. Biz de Çiğli’deki kültürleri diğer kültürler ile birleştirmek istiyoruz. Hep Çiğli’de Balkanlardan, Doğu’dan gelen vatandaşlarımızın olduğunu söylüyoruz ama şunu da unutmamalıyız ki burada Hıristiyanlar da yaşamıştır.  Köyiçi’nde bir Şapel var ve yakın zamanda onu ziyarete açmak istiyoruz. İnsanlar birbirini tanıdıkça, özellikle gençler kaynaştıkça dünyada kardeşlik ve dayanışma duygusu artacaktır.  100 civarı öğrenciyi misafir ettik ve onların hizmetlerinden keyif aldık. Öğrenciler bize farklı alanlarda destek oldular. Onlarla dil kursu açtık. Aynı zamanda 60 kadınımıza zumba kursu verildi. Dünya ile yaptığımız bu iş birliğini Çiğli’de daha da yaygınlaştıracağız. 5 yıl için de bin öğrenci daha konuk olacak. Çiğli onlardan çok şey öğrenecek. Cumhuriyetin 97’nci yılında bu anıtta 97 el izi yer alacak ve ‘Atatürk’ün Yurtta Sulh Dünyada Sulh’ şiarını ilke edinen bir anıtı kazandıracağız.  Çiğli sizlerle güzel, Çiğli İzmir ile güzel, Çiğli dünya ile güzel”   diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

 

Çiğli’ye Öğrencilerin El İzlerinden Oluşan AISECEC Point Anıtı

AIESEC Sorumlusu Taşçıer “Çiğli Belediyesi ile çok yol aldık”

AIESEC İzmir Sorumlusu Mert Karataş ise 53 yıldır İzmir’de faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Dünya barışını sağlamak istiyoruz ve bunu lokali etkileyerek yapabiliriz. Kültürler arası ön yargıları kırmak istiyoruz. Çiğli Belediyesi’nin desteğiyle çok güzel adımlar attık. Utku Gümrükçü başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu heykel gelecek nesillere miras olarak kalacak” dedi.

Madalya ve Sertifikalar dağıtıldı

Anıt açılışının ardından AIESEC’li öğrenciler ve onları misafir eden aileler için madalya ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Törende Çiğli Halk Eğitimi merkezi Halk Oyunları ekipleri oynadıkları zeybek ile büyük alkış topladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.