Çiğli’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayından Kararlılık Mesajı

Çiğli’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayından Kararlılık Mesajı
  • 19 Şubat 2021 09:42

Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulu işbirliğinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.

Zoom ve Youtube platformlarından canlı yayınlanan çalıştayın açılış konuşmalarını Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse yaptı. Açılış konuşmalarının ardından birinci gün programı kapsamında; Bağımlılığı Tanıyor muyuz?, Bağımlılık Neden midir? Sonuç mudur? ve Bağımlılık Önlenebilir mi? konuları Uzm. Psikolog Kinyas Tekin, Uzm. Psikolog Ece Kutsal ve İyileşme Danışmanı Mert Kamçı tarafından ele alındı. Çalıştayın ikinci gün programı 19 Şubat Cuma günü saat 13:00’de başlayacak.

Kaymakam Çıtak: “Çiğli öncü olacak”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Çıtak, “Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen bağımlılıkla mücadele konusunu ele almak ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenledikleri bu çalıştay yarınlarımız için umut ve mutluluk verici. Ülkemiz, stratejik konumu itibarıyla uyuşturucu ticaretinin güzergahları üzerinde bulunuyor. Bu duruma yaşanan göç hareketliliği de eklenince maalesef aile yapılarında bozulma ve uyuşturucuya yönelme meydana gelmiştir. Sayın Belediye Başkanıma ve değerli Rektörüme toplumsal sorunumuza çare olmak adına yaptıkları öncülük için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gümrükçü: “Geleceğimizi kurtaracağız”

Düzenleyecekleri çalıştay ile önemli bir toplumsal sorunu ele aldıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Öncelikle ailelerimiz ve toplumumuz için çok önemli olan bağımlılıkla mücadele konusunda bizlerle birlikte hareket eden Çiğli Kaymakamlığımıza, Katip Çelebi Üniversitesi’ne ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Madde bağımlılığı, çağımızın en önemli sorunlarından bir tanesi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de çok kolay ulaşılabilir bir durumda. Madde kullanımındaki bu artışın, aile içinde ve toplumsal alanda sorunları ve suç oranlarını ciddi oranda arttırdığını görüyoruz. Emperyalizmin, suç ve terör örgütlerinin çok önemli maddi gelir elde ettiği madde bağımlılığı geleceğimizi olumsuz etkilemektedir. Çiğli Belediyesi olarak, bilimi rehber alarak madde bağımlılığıyla mücadele konusunda öncü bir rol oynamak işitiyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerimiz olan yol, park ve alt yapı hizmetleri kadar önemli olan bu konuda da hem devletimize hem milletimize fayda sağlamak için imkanlarımız doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Topyekün mücadele edeceğiz”

“Bağımlılıkla mücadele yalnızca akademinin değil ailelerin, toplumun, yerel ve merkezi yönetimlerin karşı karşıya olduğu çok boyutlu bir sorun. Madde kullanımı ciddi oranda artmış ve kullanmaya başlama yaşı düşmüş durumda. Bu konuda ailelere yol gösterilmeli ve çocuklara yaklaşımı konusunda bilgilendirilmeli. Ülkemizde ve kentimizde artan madde kullanımıyla topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda madde bağımlılığıyla ilgili çözüm yolları üretmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Çiğli Belediyesi ile birlikte bu çalıştayı düzenledik. Değerli akademisyenlerimizin de katılımıyla madde bağımlılığı sürecini ve nedenlerini tartışarak çözüm yolları üretmeye çalışacağız. Toplumsal sorunlarımıza çare olacak önemli sonuçlar elde edeceğimiz inanıyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.