Çiğli Belediyesi’nin Kadrolu İşçileri İçin Mutlu Son

Çiğli Belediyesi’nin Kadrolu İşçileri İçin Mutlu Son
  • 22 Ekim 2020 10:25

 

Çiğli Belediyesi ile Disk Genel-İş 8 Nolu Şube arasında kadrolu işçileri ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) törenle imzalandı.

Çiğli Belediyesi’nin kadrolu işçilerini ilgilendiren TİS, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin tarafından belediye meclis salonunda düzenlenen törenle imzalandı.  Sözleşmeye göre kadrolu işçilerin ücretlerinde yüzde 14 oranında artış sağlandı.

Başkan Gümrükçü: Çiğli emek kenti”

Törende konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Şirket işçilerimizden sonra kadrolu işçilerimizin toplu sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyede çalışan kadrolu işçilerin sayısı az ama en eski çalışanlarımız onlar.  Şirket işçilerimize verdiğimiz Halkkart kadrolu işçilerimize de verilecek. Sosyal haklarını halkkart üzerinden ödeyeceğiz. Çiğli halkı ve belediye işçileri olarak DİSK’in gözünün üzerimizde olması hem bize yanlış yaptırmaz hem de ürettiğimiz mücadele ruhu Çiğli’ye yansır. Çiğli aslında emek ve alın teri ile özdeşleşmiş bir şehirdir.  Burada DİSK’in temsil ettiği değerler ile Çiğli’nin buluşması söz konusu. Biz burada pastamızı büyütelim ama hep birlikte bölüşelim, vatandaşımıza da en iyi hizmeti verelim” dedi.

Genel Sekreter Şükret Sevgener: “Utku Başkan bizimle aynı yolda yürüyor”

Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener “Gerçek yönümüzü çizen demokrasi mücadelesidir. Bunun içinde bize bu yolda omuz veren, bizi destekleyen ve bizimle yol yürüyen başta Utku Gümrükçü Başkan’a teşekkür ediyoruz ve bu yolda birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.  Hepimiz aynı ipte yürüyoruz.  Burada TİS’in imzalanmasına katkı koyan tüm sendika yönetici ve temsilcileri ile belediye bürokratlarına da teşekkür ediyoruz. Çok dikkatle takip ettiğim Utku Gümrükçü başkanımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bölge Temsilcisi Memiş Sarı: “Mücadeyi hep birlikte verelim”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da “Çiğli’de birlikte yol alabilmenin koşuları oluştu. Çiğli emek kentidir. Emeğe nasıl sahip çıkıyorsak, demokrasiye, laikliğe ve Cumhuriyete de sahip çıkıyoruz. Karanlıktan aydınlığa giden yolda yol arkadaşı olarak hep birlikte mücadelemizi sürdürelim” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.