Çiftçileri Sevindirecek Teklif

Çiftçileri Sevindirecek Teklif
  • 19 Aralık 2015 10:00

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çiftçinin üretim maliyetlerinin en önemli kalemlerini oluşturan mazot, gübre ve zirai ilaçların Katma Değer Vergilerinin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi için kanun teklifi verdi.

AKP’nin seçim vaatlerinde yem ve gübrede KDV’yi kaldırma vaadinin bulunmasına rağmen çiftçinin doların da fırlamasıyla giderek artan maliyetlerine dayanamayacak hale geldiğini vurgulayan Çam, “Bin bir sıkıntı içinde, zor şartlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimizin maliyetlerini azaltacak tüm çalışmaların yanındayız. Ancak onları dar boğazdan kurtaracak acil önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Dünyanın en pahalı tarımsal girdilerini kullanmak zorunda olan çiftçimizi rahatlatmak, ayakta kalmalarını sağlamak için mazot, gübre ve zirai ilaçlardan alınan KDV oranı bir an önce düşürülmeli. CHP olarak 7 Haziran seçimlerinden önce mazot fiyatını düşürüyoruz dedik. 1 Kasım seçimlerinde bize 3 ay önce karşı çıkan AKP’nin de öne çıkardığı vaat bu oldu. Bizi kaynak bulma konusunda eleştirenler 3 ay gibi kısa bir sürede kaynağı buldular! Çiftçimizin ayakta kalması çok önemlidir ve CHP olarak biz bu konunun takipçisiyiz. Bu nedenle de oy toplamak için verilen sözlerin yerine getirilmesini ve acil önlem olarak KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesini bekliyoruz” diye açıklama yaptı.

EK MADDEDE ORAN YÜZDE 8 OLARAK BELİRTİLDİ

Çam sunduğu teklifle, kanuna “Çiftçilere tarımsal üretimde kullanılmak üzere yapılan motorin ve gübre teslimleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zirai mücadelede kullanılmak üzere ruhsatlandırılan bitki koruma ürünleri, bu ürünlerin terkibinde bulunan aktif maddeler ve aktif madde üretiminde kullanılan hammaddeler için katma değer vergisi oranı % 8 oranında uygulanır” ek maddesinin eklenmesini istemiştir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.