CHP’li Yüksel, İzmir Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi’ni değerlendirdi

CHP’li Yüksel, İzmir Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi’ni değerlendirdi
  • 5 Ağustos 2016 12:15

 Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istedikleri darbe girişiminden sonra CHP, Taksim’den sonra Cumhuriyet ve Demokrasi mitinginin ikincisini İzmir Gündoğdu Meydanı’nda, dün gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, alanı dolduran vatandaşlara seslendiği miting sonrasında, İl Başkanı Alaattin Yüksel, partisinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Yüksel, İzmir Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi'ni değerlendirdi

Her kesimden insanın adeta alana aktığını ifade eden Yüksel, “Demokrasi buluşmasının kahramanı görkemli demokrasi şöleninin yaşatılmasında İzmir halkına İzmirlilere, her siyasal görüşten her dilden, inançtan, renkten, başta kadınlar olmak üzere o meydana akın akın gelip dolduranlara, STK’lara, sendikalara, taraftar gruplarına, içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Mitinge yoğun ilgi olduğunu ve İzmirlilerin kendilerini yine yanıltmadığı saptamasında bulunan Yüksel, “İzmirliler, o cesaretleriyle, İzmirli duruşuyla muhteşem bir demokrasi şölenini bir kez daha yaşadık. İzmir’in bu duruşu 78 milyona umut oldu. O meydandan demokrasi diye haykırdık darbelere hayır, diye haykırdık. Barış adalet, eşitlik hukukun üstünlüğü diye haykırdık. Bu güçlü sesimiz ve demokrasiye güçlü bağlılığımız İzmirlilerin, bütün 78 milyon insanımıza umut ışığı oldu” dedi.

MUHALEFETE TEŞEKKÜR ETTİ, BİZ DE MHP’NİNKİNE GİDERDİK

Yüksel, dün yapılan mitingin sadece CHP mitingi olmadığnı da ifade ederek, “Hiçbir siyasi partiye resmi davette bulunmadık. Eğer MHP’de böyle bir miting yapsaydı, bizim partililerimizde Türk bayrağın alıp o meydana giderdi. MHP, HDP ‘biz katılmayacağız’ açıklaması yapsa da iki partiye oy veren bayraklarıyla oradaydı. Ortak değerlerimiz var. Ortak değerlerin etrafında doluşan herkes oradaydı. AK parti de, il başkanı ve 4 milletvekili ile oradaydı. Onların da orada olması güç kattı. Türkiye’de kaybettiğimizi uzlaşı kültürünün bir adımı daha bu şekilde atılmış oldu” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA BELEDİYE BAŞKANI SANİYE BORA FIÇI, MUHTARLARLA BULUŞTU
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.