CHP’li Sındır’dan Bakan Yıldırım’a İzmir Çıkışı

CHP’li Sındır’dan Bakan Yıldırım’a İzmir Çıkışı
  • 16 Şubat 2016 12:45

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, DHA’ya yaptığı açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın “35 proje ne oldu diyenlere soruyorum. 35 proje tıkır tıkır işliyor. Siz mosmor oldunuz” sözlerine tepki gösterdi. Sındır, “Bakan Yıldırım, 2011 seçimleri öncesinde 35 proje demişti ve vaatlerini sıralamıştı. Ben biten, tamamlanan halka dokunan bir yatırım göremiyorum. Şimdi de ‘7’sine başlandı 8’ine çalışılıyor 10’u proje aşamasında’ diyor. Demek ki 35 proje 35 yılda tamamlanacak ve 2046’da bitecek” dedi.

“YILDIRIM’IN DOLAR İŞARETLERİYLE BAKTIĞI İZMİR’DE…” 

CHP Genel Sekreteri Sındır, Bakan Yıldırım’ın İzmir’in CHP’li yerel yönetimlerin elinde köykente döndüğü yönündeki eleştirisine de şu sözlerle tepki gösterdi:

“Ben tarımcıyım, köy yaşamına özlem duyan biriyim. Doğal ve insanca yaşamı severim. Özgür olalım, baskı olmasın, insani olalım ve mutlu olalım. Nerede oturduğumdan çok kimlerle neleri paylaştığım önemli. İzmir’in martısını, boyozunu, gevreğini, kızlarını severim. Benim gözümde çağdaş modern İzmir bu. Yıldırım’ın dolar işaretleriyle baktığı İzmir’de belki gökdelenler onun için çağdaş kenti anlatıyor olabilir. Yoksulların önünden geçemediği, güvenlikçilerin yanına yaklaştırmadığı gökdelenler belki onun gözünde çağdaş İzmir’dir. Varsın olmasın ben bu kentin tarihi dokusunu solumaktan mutluyum. Yüzyıllık binaların korunduğu, kültürel değerlerin yaşatıldığı, kent silüetinin dokusunun bozulmadığı İzmir’de yaşamak istiyorum. Yoksul mahallelerimizin sağlıklı konutlara geçmesi için kentsel dönüşüm elbette yapılacak. İzmir’i yaşayan bilir ve sever. İzmir’i yaşayamayan İzmir’i köykent gibi görür. Bu anlayış, onların İzmirli anlayışının eksikliğinden İzmirli olamamalarından kaynaklanıyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.