CHP’li Sertel’den şok açıklama: İntiharlar başladı!

CHP’li Sertel’den şok açıklama: İntiharlar başladı!
  • 7 Eylül 2016 11:11

Darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararname ile kapatılan, kamulaştırılarak Bakırçay Üniversitesi adını alan ve devlet üniversitesi statüsüne dönüştürülen Gediz Üniversitesi’nin işsiz kalan çalışanları basın açıklaması yaptı. Açıklamaya destek veren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den çok önemli mesajlar geldi.

Üniversite çalışanları adına konuşan Gizem Korkmaz şunları söyledi:
Gediz Üniversitesi’nde YÖK’ün tahsis etmiş olduğu kadrolara, yine YÖK’ün belirlediği koşulları sağlayarak başvurup bu kadrolarda çalışan, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan bizler, yaşanan süreçte katlanarak artan mağduriyetlerimiz nedeniyle geleceğimiz ve itibarımızla ilgili ciddi endişeler taşıyoruz. Tüm adli ve idari soruşturmalar sonucunda suçsuzluğu ve mağduriyeti kanıtlanmış olan Gediz Üniversitesi’nin önceki çalışanlarının açılacak olan Bakırçay Üniversitesi’nde hiçbir koşul aranmaksızın mümkün olan en kısa zamanda intibaklarının yapılarak devlet kadrolarına geçirilmesi talebimizin yetkililerce en kısa sürede incelenerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz…

ŞOK AÇIKLAMA: İNTİHARLAR BAŞLADI!
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise olayın sadece Gediz Üniversitesi’yle bağlantılı olmadığını belirterek, “Biz bu ülkede yaşayan ve siyaset yapan insanlar olarak haksızlığın karşısında durmayı ilke edindik. Haksızlık yapıldığında göz göre göre ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyemeyiz, demedik. 65 bin öğrenci değişik üniversitelere yerleştirilmeye çalışılıyor ama bu üniversitelerde görev yapanlara yapılan bu zulmün karşısındayız. Bu bir zulümdür” dedi.

Dramın sona ermesini istediklerini ifade eden Sertel, “Aynı iş yerinde çalışan karı – koca çocuk sahibi olanların çocuklarına ekmek götüremeyecek noktada olduklarının bilincinde olunmasını istiyoruz. Hiçbir suçu olmadıkları halde işsizliğe, açlığa, geleceğini yok ederek yaklaşırken sonucunun toplumsal travmaya yol açtığını görürüz. Bugün intiharlar başlamıştır. 4 kişi intihara teşebbüs etti, 3’ü kurtuldu. Gencecik bir insan, bir öğretmen ölmüştür. İnsanlarla oynamak insanlık ve vicdan açısından da değerlendirilmeli” dedi.

NERESİNDE ADALET VAR?
Sertel bugün AK Parti’de siyaset yapan isimlerin de geçmişte Fethullah Gülen’e yönelik övgü dolu sözler sarf ettiklerini söyledi ve “FETÖ ile işbirliği içinde olan AKP’li siyasetçileri görmezden gelerek hiçbir suça karışmamış, haklarında hiçbir suçlama olmayan akademisyenlerin işlerine dönmemeleri düşünülebilir mi? Hiçbir suçu olmayan insanlara açlığa, işsizliğe ve sefalete mahkum edilmesinin neresinde adalet vardır?” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki, haftaya asfalt çalışmasıyla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.