CHP’li Sertel esnafı dinliyor

CHP’li Sertel esnafı dinliyor
  • 13 Ağustos 2020 18:10

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İEOSB Başkanı Mutlu’yu ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti. Pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren esnafın sorun ve taleplerini Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’dan dinleyen Atila Sertel, bu süreçte ağır yara alan esnafın ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Esnafın sorunlarının farkında olduklarını ifade eden Sertel, Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret ederek başladığı temaslarına diğer meslek odalarıyla devam edeceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının seçilmiş oldukları il ve ilçelerde esnaf ve vatandaşla iyi bir dayanışma örneği gösterdiğini belirten Atila Sertel, “CHP’li belediyeler pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşımızın yararına çok sayıda projeyi hayata geçirdi. AKP iktidarı ise esnafın derdine derman olmak yerine zaten borçlu olan esnafı kamu bankaları aracılığıyla verdiği kredilerle daha da borçlandırdı. Esnafa altı ay ötelemeli krediler verildi. Fakat ülkemizdeki normalleşme tam anlamıyla başlamadı. Bugünlerde kirasını dahi ödemekte zorlanan esnaf, süreci atlatmak adına çektiği kredileri birkaç ay sonra nasıl ödeyecek? Bunun hesabı yapılmadı. Geçici çözümlerle esnafın derdine derman olamazsınız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnaf ve vatandaşımızın yaşadığı sorunların farkındayız. Bizim görevimiz bu sorunları gündeme getirmek ve iktidarın çözmesini istemek. Bu noktada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. CHP’li Sertel esnafı dinliyor

KİRA DESTEĞİ VERİLMELİ

Ziyareti nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e teşekkür eden İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu da, özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafın çok zor durumda olduğunu vurguladı. Esnafın kirasını dahi yatıramayacak durumda olduğunu belirten Mutlu, şunları söyledi:

“Stopaj vergisi için hükümet bir takım düzenlemeler yaptı ancak bu da kesin bir çözüm değil. Kira ve stopajla ilgili sistemle büyük eksiklikler var. Öncelikle bu eksiklikler giderilmeli. Hükümet esnafa belli bir oranda kira desteği verirse stopajdan dolayı devletin kasasına giren para da artacaktır. Stopaj vergisi bu haliyle dahi yüksek olduğu için mal sahipleri ve kiracıları aralarında anlaşarak gerçek kiralarının çok altında rakamlarla sözleşme yapıyor. Dolayısıyla stopajı da gerçek kirasının çok altında ödemiş oluyor. Oysa devlet esnafa yüzde 5 gibi bir kira yardımı yapsa, kiralar da gerçek rakamlar üzerinden gösterilecek ve devletin kasasına giren para da artacaktır. Biz birlik olarak esnafımızın sorunları içeren ve çözüm önerilerini sıralayan bir dosya hazırladık. Şimdi bunu başta bakanlıklar olmak üzere iktidar ve muhalefet milletvekillerine sunacağız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

KAHVEHANE ESNAFININ EYLEMİNE DESTEK

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e hazırladıkları dosyadan bir örnek takdim ederek, destekleri için teşekkür etti. Sertel daha sonra İzmir Kahveciler Odası’na bağlı esnafların Gündoğdu’daki protestosuna ve basın açıklamasına da katılarak destek verdi.CHP’li Sertel esnafı dinliyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.