CHP’li Sertel, Ege Üniversitesi’nde yaşananları Başbakan’a sordu

CHP’li Sertel, Ege Üniversitesi’nde yaşananları Başbakan’a sordu
  • 9 Mart 2017 15:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hepcoşkun’un görevden alınmasını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, “Seçimlerde 4’ncü olan rektör adayı Hepcoşkun, 15 Temmuz Darbe girişiminden bir ay sonra atandı. 6.5 ay sonra da görevinden alındı. Mustafa Cüneyt Hepcoşkun, FETÖ’cü ise neden bu göreve atadınız? Bu örgütle bağlantısı var ise neden 6.5 ay beklediniz? Sizi kim kandırıyor” diye sordu.

6.5 AY NEDEN BEKLENDİ?

Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayın “tek kişi rejiminin” açacağı sorunlara ilişkin de iyi bir örnek olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle konuştu:

“Temmuz 2016 tarihinde yapılan Ege Üniversitesi Rektör seçimleri için 9 aday yarıştı. Seçimlerde, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı 382 oyla ilk sırada yer aldı. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun ise 232 oyla dördüncü oldu. Sayın Cumhurbaşkanı birinciyi, ikinciyi, üçüncüyü atamadı dördüncü sıradakini atadı. Bu atama da 15 Temmuz Darbe girişiminden bir ay sonra yapıldı. O bir aylık süreçte çok sayıda Akademisyenin görevine FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle son verilmişti. Mustafa Cüneyt Hepcoşkun hakkında iyi araştırma yapılmamış olacak ki dördüncü olmasına rağmen Ege Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. 6.5 ay bu görevi yürüttü ve geçtiğimiz hafta FETÖ örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın selameti açısından görevinden alındı. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi darbe girişimi sonrasında dahi FETÖ’cü birine teslim ediliyor. Bir kişiye yetki veriliyor, o kişi sandık sonuçlarına saygı duymuyor ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birini 6.5 ay boyunca FETÖ’cü olduğu iddia edilen birine teslim ediyor. İnsanoğlu beşer şaşar. Onun için diyoruz, tek adam rejimi olmaz, tek adam dünyaya hükümdür olmaz, bu doğru değildir, yanlıştır.”

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

Yaşanan bu olaylar nedeniyle akademik kadronun ve öğrencilerin mutsuz olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, dekanlıklarının vekaletle yürütüldüğünü, Üniversite’nin son 6.5 ay ve şuan ki işleyişiyle ilgili çok sayıda şikayet aldığını söyledi. Üniversite’de yaşanan bu olayların kamuoyuna açıklanması ve yaşanan aksaklıkların giderilmesi için Başbakan Binali Yıldırım’a dokuz soru yönelttiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, aynı zamanda İzmir Milletvekili de olan Başbakan Yıldırım’ın sorulara yanıt vermesi ve sorunlara sahip çıkmasını beklediğini vurguladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Efes Selçuk'ta Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.