CHP’li Polat’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

CHP’li Polat’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
  • 24 Kasım 2020 10:34

 

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda;  öğretmenlerin, değerlerin güvence altına alınıp gelecek nesillere aktarılmasında, bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında, çocukların özgür ve yaratıcı düşüncelerinin var olmasında en önemli görevi üstlendiklerini ifade etti.

CHP’li Polat yayımladığı mesajda şunları söyledi:

Öğretmenlerimiz değerlerimizin güvencesi olarak gelecek nesillere aktarılmasında, bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında, çocuklarımızın özgür ve yaratıcı düşüncelerinin var olmasında en önemli görevi üstlenmektedirler. Böylesi önemli bir sorumluğu bulunurken, içerisinde bulunduğumuz pandemi şartlarında bile bir şekilde öğrencilerin eğitimden mahrum kalmaması için emek harcayan öğretmenlerimizin değerlerini daha iyi anlamaktayız. Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenlerimizin varlığıyla en karanlık dönemler bile bilim ve sanat ışığı ile aydınlanacaktır.

İktidarın eğitimdeki bilimden çok uzak ve liyakatsiz politikaları, birçok gencimizin eğitimlerini yurt dışında sürdürmelerine veya bunu arzulamalarına sebep olmaktadır. Bugün tüm dünyanın mücadele ettiği pandemiyle ilgili geliştirdikleri aşıyla herkese umut olan bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Türk olması hepimizi gururlandırmaktadır. Fakat vatandaşlarımızın yurt dışında eğitim alması, aynı koşulların ülkemizde yaratılamamasının sebebi 18 yıllık AKP iktidarıdır. Bugün birçok öğretmenimiz geçim sıkıntısı çekmektedir. Yüzbinlerce öğretmenimiz atamalarının yapılmasını beklemektedir. Haksız şekilde öğrencilerinden koparılmaları, sürekli değişen eğitim sisteminin sorunları, sözleşmeli öğretmenlerimizin üzerindeki baskı; öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri saygıyı görememelerine neden olmaktadır. İktidarın bütün baskılarına karşı kutsal mesleği layıkıyla yapan, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin yaşadığımız dönemdeki sorumluluğu tarihidir. Cumhuriyet öğretmeni bir babanın evladı olarak, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı ışığı çocuklarımıza yansıtan tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, öğretmenler gününü kutluyorum.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.