CHP’li Özkan Şehit Aileleri İçin Harekete Geçti

CHP’li Özkan Şehit Aileleri İçin Harekete Geçti
  • 2 Şubat 2016 10:17

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, toplu konut kanununda değişiklik yapılarak şehit ailelerinin ev sahibi olması için kanun teklifi verdi. Özkan, şehit aileleri için hiçbir şeyin evlatlarının yerini tutmayacağının altını çizerek, “Çok genç yaşta yaşamını yitiren güvenlik personelimizin çocuk, eş, ana ve babalarının mağduriyetlerinin az da olsa giderilmesi amacı ile bu kanun teklifi hazırlanmıştır.” dedi.
ŞEHİT AİLELERİ BARINMA İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, toplu konut kanununda değişiklik yapılarak şehit ailelerinin ev sahibi olması için kanun teklifi verdi. Kanun teklifinin gerekçesinde şehit ailelerinin barınma ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen Özkan, “Ülkemizde uzun yıllardır yaşanan terör olayları nedeniyle, binlerce güvenlik görevlisi ve kamu personeli şehit edilmiştir. Şehit edilen asker, polis ve diğer kamu çalışanlarımızın hemen hepsinin, eş ve çocuklarının yaşayabilecekleri bir evlerinin olmadığı bilinmektedir.” İfadelerini kullandı.
ŞEHİT AİLELERİNE TOKİ ARACILIĞIYLA EV
Anayasanın 61’inci maddesinin harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazilerinin korunması ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlanması hususunda kesin hükümler içerdiğini hatırlatan Özkan, “Çok genç yaşta yaşamını yitiren güvenlik personelimizin çocuk, eş, ana ve babalarının mağduriyetlerinin az da olsa giderilmesi amacı ile bu kanun teklifi hazırlanmıştır. Bu teklifin kanunlaşması halinde terör mağduru olan güvenlik güçlerimiz ve kamu çalışanlarımız ya da yakınları, Toplu Konut İdaresi üzerinden bir ev sahibi olacaktır.” diye konuştu.
Terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçleri ve kamu görevlilerinin Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olduğunu söyleyen Özkan, “Ülkeleri ve demokrasilerini, kendilerini vatanları ve vatandaşları için feda etmeye hazır evlatları yaşatır. Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, refahı ve ilerlemesi için terörle mücadele eden askerlerimiz, kamu görevlilerimiz büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Milli Ordumuz ve sinemizden çıkan askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz, kamu görevlilerimiz Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatıdır. Türkiye iç ve dış terör saldırıları karşısında bu evlatları sayesinde varlığını devam ettirmektedir. Çocuklarımızın geleceği için şehit olan askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin ve kamu çalışanlarımızın çocuk, eş, ana ve babaları, hayatlarını idame ettirmek için çok zorlu şartlarda mücadele etmektedir. Özellikle eş ve çocukları eğitim, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktadır. Son dönemde artan terör saldırıları sonucu birçok vatan evladı şehit verilmiş birçoğu da yaralanmıştır. Şehit ailelerinin sosyo-kültürel ve ekonomik yapıları incelendiğinde, neredeyse tamamının zorlu şartlarla mücadele ettiği, eğitim çağında bir ya da birden fazla çocuklarının bulunduğu, kendilerine ait bir evlerinin de olmadığı görülecektir.” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.