CHP’li Özcan Purçu: AKP iktidarında Yolsuzluk Yapmak Gelenek Haline Geldi

CHP’li Özcan Purçu: AKP iktidarında Yolsuzluk Yapmak Gelenek Haline Geldi
  • 8 Ekim 2021 06:56

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yolsuzluk ve suiistimal iddialarıyla gündeme gelen İzmir’deki TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün usulsüzlüklerini TBMM gündemine taşıyarak, bu konu hakkında, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AKP iktidarında artan yolsuzluklara dikkat çeken CHP’li Özcan Purçu, “Seçim bölgem İzmir dahil olmak üzere ülkenin her yerinde enflasyon yüzünden birçok Vatandaşımız yoksullukla, zamlarla ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, Akp iktidarı’nda yetkililer sürekli yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelmekte. 12 gerçekleşmemiş projesi olan TCDD, yaptığı çalışmalarla değil; artan borçlarıyla, yarattığı mağduriyetlerle karşımıza çıkmakta. CHP iktidarında yolsuzluk ortadan kalkacak, Akp iktidarında gelenek haline gelmiş olan yolsuzluk ve usulsüzlüğe asla müsamaha gösterilmeyecektir!” açıklamasında bulundu.

Yolsuzluk, suiistimal ve “karanlık” ilişkilerle gündeme gelen ve üzdün süre görev yapmış olan İzmir’deki TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde başlatılan soruşturma sonrası Müdür Ergün Yurtçu görevden alınmıştı. Konuyla ilgili bakanlığın nasıl bir soruşturma yürüttüğüne dair Purçu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na şunları sordu:

1.         Son yıllarda üst üste zarar ettiği bilinen TCDD hakkında bakanlık tarafından, iyileştirme çalışmaları planlanmakta mıdır?

2.         TCDD’nin özelleştirilmesi Bakanlığınızın gündeminde midir?

3.         Söz konusu usulsüzlük iddiaları doğru mudur? Doğru ise TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Ergün Yurtçu hakkında, görevinin sona erdirilmesi dışında herhangi bir cezai yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı, Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

4.         Emlak Servis Müdürlüğü’ne, 2021 yılı için tahsis edilen 2 Milyon Türk Lirası tutarındaki bakım ödeneği bütçesi hakkındaki 6 ay içerisinde harcanmış olduğu iddiaları doğru mudur? Söz konusu bütçenin harcama kalemlerine göre dağılımı nedir?

5.         TCDD Urla Kampı’nda bulunan söz konusu güvenlik kameralarının söküldüğü doğru mudur? Doğru ise kimler tarafından sökülmüştür? Bu kişiler hakkında ne gibi yaptırımlar uygulanacaktır?

6.         Gizlendiği iddia edilen kamera kayıtlarının akıbeti Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

7.         Bakanlığınız tarafından, TCDD hakkında yapılan denetleme çalışmaları nelerdir? Ne sıklıkla denetleme yapılmaktadır?

8.         Bakanlığınız tarafından, söz konusu soruşturma takip edilmekte midir? Edilmekte ise soruşturmanın son durumuna dair detaylar nelerdir?

9.         Bu soruşturma tamamlandıktan sonra Bakanlığınız tarafından, bağlı kuruluşlarınızdaki yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

10.       Bakanlığınız tarafından yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı yürütülmekte olan ve yürütülmesi planlanan çalışmalar nelerdir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.