CHP’Lİ BEKO’DAN KÖY ENSTİTÜLERİ ÇIKIŞI

CHP’Lİ BEKO’DAN KÖY ENSTİTÜLERİ ÇIKIŞI
  • 27 Ocak 2021 11:41

CHP’Lİ BEKO’DAN KÖY ENSTİTÜLERİ ÇIKIŞI

“ENSTİTÜLER KAPATILARAK TÜRKİYE’NİN AYDINLIĞI KARARTILDI”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Köy Enstitüleri’nin kapatılışının 67’nci yıl dönümüyle ilgili konuştu. Beko, “Köy enstitülerinin kapatılmasıyla Türkiye’nin aydınlığı karartılmak istendi” dedi.
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un girişimleri ile kurulan ancak 1954 yılında Demokrat Parti iktidarında kapatılan Köy Enstitüleri’nin kapatılışının 67. yılı nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Kani Beko açıklama yaptı.
“KÖY ENSTİTÜLERİNE GİDENLER BİLGİNİN IŞIĞIYLA PARLADI”
CHP’li Beko, “Köy enstitüleri memleketin dört bir yanına, en ulaşılamaz noktalarına eğitim, kültür, sanat, zanaat, kısacası aydınlık götürdü. Köy enstitülerine gidenler bilginin ışığıyla parladı. Tabi ancak bu durum birilerinin işine gelmedi. Eğitimli, çağdaş, bilgili ve kendinden emin bir toplum istemeyenler Köy Enstitülerinin kapılarına kilidi vurdu. Bir avuç toprak ağasına bilgiyi, eğitimi, aydınlığı sattılar. Kaybeden bir nesil oldu. Kaybeden Türkiye oldu” ifadelerini kullandı.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.