CHP’li Bayır: Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar

CHP’li Bayır: Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar
  • 6 Nisan 2017 14:09

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile birlikte Turgutlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayır’da Hayır Var” mitingine katıldı.

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyetin en yaşamsal ilkelerinin yok edilmek istendiğini öne sürerek, şunları söyledi:

“Bizi 94 yıl geriye götürmek istiyorlar. Bu işin kısaca bir tek anlatımı var. Bu oylama ‘Cumhuriyet ile devam mı, Cumhuriyet tamam mı?’ oylamasıdır. Cumhuriyetin yıkılmasına müsaade edecek misiniz? Cumhuriyeti asla bir tek adama bırakmayacağız. Anayasa maddelerini birer birer okuyunuz. İçinde öylesine hile dolu maddeler var ki, gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Diyorlar ki; Cumhurbaşkanı’nın Meclisi fesih etme yetkisi yok. Nasıl yok? AKP’nin dağıttığı broşürleri açın, ikinci sayfada var mı yok mu görün. Adalet Bakanı’nın mecliste gerçekleştirdiği konuşmaya bakın, tutanaklarda var mı yok mu fesih kelimesi göreceksiniz. ‘Sandıklardan hayır çıkarsa iç savaşa hazır olun’ dediler. Şimdi bunlar, bizi bölmüyorlar da ne yapıyorlar? Biz bölünmek istemiyoruz. Biz bir arada, Türk bayrağımızın altında Cumhuriyet rejiminde bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizler Atatürk yolundan ve Cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğiz. 16 Nisan’da inanıyorum ki; Biz, İzmir’den Turgutlu’dan doğan güneşle Anadolu’yu aydınlatacağız. Bütün Anadolu, İzmir gibi, Turgutlu gibi, Manisa gibi parıldayacak. Bizler birlik ve beraberliğimiz için, ülkemizin bölünmemesi için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.