CHP’li Bakan: “Bu fotoğrafların hesabını kim verecek Süleyman Soylu?”

CHP’li Bakan: “Bu fotoğrafların hesabını kim verecek Süleyman Soylu?”
  • 26 Mayıs 2021 09:53

 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hakkari Polis Özel Harekatı’nda görevli polislere yapılan yemeklerde küflü tavukların kullanıldığını duyurdu, fotoğrafları paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hakkari Polis Özel Harekatı’nda görevli polislere yapılan yemeklerde küflü tavukların kullanıldığını duyurdu, fotoğrafları paylaştı.

CHP’li Murat Bakan, Hakkari Polis Özel Harekatı’nda görevli polislere yapılan yemeklerde kullanılan gıdalar hijyen kurallarına aykırı bir şekilde depolandığını, Yüksekova polis özel harekat yemekhanesinin dondurucusunda küflenmiş tavuklar olduğunu ve bu tavukların pişirilen yemeklerde kullanıldığını belirtti.

‘İçişleri Bakanısınız ya hani!’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yönelten CHP’li Bakan, “Görev zorluğu en yüksek olan bölgede, ailelerinden uzakta, zorlu koşullarda bu vatana hizmet eden evlatlara verilen yemekle ilgili bu fotoğrafların hesabını kim verecek Süleyman Soylu? Üstüne basa basa vurguladığınız gibi siz bu ülkenin İçişleri Bakanısınız. Yüksekova’daki özel harekat polisleri ne yemek yiyor haberiniz var mı? Yoksa askerin polisin ne yediğini bilmeniz de mi mümkün değil? Bir emirle ölüme giden bu vatan evlatlarına küflenmiş tavuk yediremezsiniz. Yedirenlere bunun hesabını soracaksınız. Bir Şube Müdürünün devletin polislere verdiği günlük 60 TL iaşeyi kestiği; ucuz, kokmuş, çürümüş etler alınması ve birilerinin bundan ekonomik çıkar sağladığı iddialarını da araştırıp sorumlulara gereğini yapacaksınız. İçişleri Bakanısınız ya hani!” diye konuştu.CHP’li Bakan: “Bu fotoğrafların hesabını kim verecek Süleyman Soylu?”

CHP’li Bakan Süleyman Soylu’ya sordu:

1 – Görev zorluğu en yüksek olan bölgede, ailelerinden uzakta zorlu koşullarda bu vatana hizmet eden Hakkari Polis Özel Harekatı’nda görevli polislerimize yapılan yemeklerde kullanılan gıdaların hijyen kurallarına aykırı bir şekilde depolanmasının ve küflü tavukların pişirilerek polislerimize yemek olarak sunulmasının sorumluları kimlerdir?

2 – Tarafımıza iletilen görüntülerle kanıtlandığı üzere; yapılan yemeklerde kullanılan gıdalar hijyen kurallarına aykırı bir şekilde depolanması, Yüksekova polis özel harekât yemekhanesinin dondurucusunda küflenmiş tavukların bulunması ve bu tavukların pişirilen yemeklerde kullanılması konusunda inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa detayları nedir? Başlatılmadıysa gerekçesi nedir?

3 – En zor mesleklerden biri olan ve bir emirle ölüme giden Hakkari Özel Harekatı’nda görevli polislere devlet tarafından verilen günlük 60 TL iaşenin kesilerek; ucuz, kokmuş, çürümüş etler alınması ve birilerinin bundan ekonomik çıkar sağladığı iddialarına yönelik açıklamanız nedir? Bu konuda ilgili kişi veya kişiler hakkında yürütülen bir soruşturma var mıdır ? Varsa akıbeti nedir? Yoksa gerekçesi nedir?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Naldöken’de değişim başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.