CHP’li Bakan, Arslan’a ‘İzmir’in havalimanı’nı sordu!

CHP’li Bakan, Arslan’a ‘İzmir’in havalimanı’nı sordu!
  • 27 Ekim 2016 09:26

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçtiğimiz Nisan ayında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve ikinci aktarma merkezi olması için görüşmüştü.

Konuyla ilgili Yıldırım ve Kotil’den söz almasına rağmen bir gelişme olmadığına dikkat çeken Bakan, çalışmaların ne durumda olduğunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu.

Bakan verdiği önergede, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın gelişim potansiyeli üzerine Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve ‘Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Faaliyet Raporu’, ‘İzmir Kalkınma Ajansı 2015 Planlama Dokümanları’, ‘DHMİ 2015 İstatistikler Raporu’, ‘TOBB 2015 Sivil Havacılık Meclisi Sektör Raporu’ gibi kaynaklara dayanan raporda yer alan verileri paylaştı.

Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar ile kargo taşımacılığı konularında öneriler sunan Bakan, İzmir’in iklim ve yaşam standartları avantajları çerçevesinde Adnan Menderes Havalimanı’nın Türkiye’nin hava aracı bakım merkezi haline getirilmesinin de değerlendirilebileceğini ifade etti.

İZMİR NEDEN TÜRKİYE’NİN İKİNCİ HAVAYOLU AKTARMA MERKEZİ DEĞİL?
Ankara ve İzmir’in yolcu sayıları aktaran Bakan, “En son 2014 yılı verilerine göre İzmir Adanan Menderes Havalimanına inen iç hat yolcu sayısı 8,4 milyon, dış hat 2,6 milyon ve toplamda 10,9 iken; Ankara’da iç hatlara inen yolcu sayısı 9,6 milyon, dış hatlar 1,4 milyon toplam 11 milyon. Ankara ile İzmir’in rakamları karşılaştırıldığında hemen hemen aynı olduğu ve hatta dış hatlarda İzmir’in önde olduğunu görüyoruz. İthalat-ihracat, havayolu taşımacılığı ve aktarma merkezi olma açılarından bakacak olursak İzmir’in rakipleri Ankara ve Antalya. İzmir’in bu üç kent arasında lokomotif olduğu ortadadır. İzmir’in konumsal ve bölgesel özelliklerine rağmen ‘neden Türkiye’nin ikinci havayolu aktarma merkezi olmadığı’ sorusunun cevabını merak ediyorum” diye konuştu.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANINA SORDU
Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde kendisiyle yaptığı görüşme ile THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptığı görüşmeleri hatırlatan Bakan, sonuç alamadığını vurgulayarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a şu soruları sordu:

1)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, bilimsel verilere dayandırılarak sunulan bu veriler doğrultusunda, oldukça geç kalınmış olan Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi (hub) olması için çalışmanız bulunmakta mıdır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR

2)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın İzmir’de hava kargo kullanımını artırabilmek adına öncelikle teknik ve fiziki (depo, antrepo,vs) altyapısı geliştirmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Lojistik üssü olması konusunda atılmış net bir adım var mıdır? Bu konu ele alınmış ve değerlendirilmiş midir ?

3)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın  Türkiye’nin hava aracı bakım merkezi haline getirilmesi için gerekli altyapı oluşturulmuş mudur?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.