CHP’de Yerli Otomobil Konuşuldu

CHP’de Yerli Otomobil Konuşuldu
  • 15 Şubat 2016 14:21

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.EGOD Başkanı Mustafa İduğ ve yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarette, üretilmesi planlanan yerli üretimin İzmir’de üretilmesi için, Yüksel’den destek istendi.

Ziyaretlerinin amacını göreve yeni seçilen CHP İzmir İl Başkanı ve kendi sektörlerinin önemli bir temsilcisi olan Alaattin Yüksel’i, İl başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etmek olduğunu belirten, EGOD başkanı İduğ şunları ifade etti.

İDUĞ, İZMİR’DE HER ŞEY VAR, İZMİR’E TEŞVİK YOK

Sayın Alaattin Yüksel hem çok başarılı ve örnek bir siyasetçi, hem de bizlerle aynı sektörde uğraş veren bir temsilcimiz. Kendisi gibi başarılı bir ismin yeniden il başkanlığına seçilmesinden çok mutlu olduk. Otomotiv sektörü olarak kendisiyle gönüldaşlık içinde çalışmaya hazırız,başarılı olacağına hiç kuşkumuz yok. Ayrıca sektörümüz içinde kendisini bir şans olarak görüyoruz. Kendisini ve yönetimin tebrik ediyor, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sektörümüzle ilgili sıkıntılar zaten kendisinin de malumu. Türkiye cari açık veren bir ülke.2015 yılında, kaos ve savaş ortamı yüzünden işletmelerin sermayeleri yüzde 25 azalmış durumda. Gelen son ihracat rakamlarına bakıldığında, 10 milyar dolarlık bir kayıp var, biz de bu durumdan olumsuz etkilendik. Bunun için ihracat yapmamız şart. 9 milyar dolarlık İzmir’in ihracatı var. Ama 18 milyar dolar İzmir gümrüğünden çıkan ürün var. Bu da İzmir’in lojistikte ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bursa’dan buraya otomobil getirip yüzde 40’lık ihracatı buradan yapmak yerine Burada üretmenin çok daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz. İzmir hem Otomotiv sektörü konusunda Türkiye’nin en iyi imkanlarına ve altyapısına sahip şehri, hem de ulaşım imkanları ve limanıyla çok önemli bir konumda. İzmir’de her şey var ama İzmir’e teşvik yok. Bizler yapılması düşünülen yerli otomobil fabrikasının İzmir’e yapılmasını istiyoruz. Bu anlamda İzmir’den daha uygun yer yok. Bu konuda Sayın İl Başkanımız Yüksel’den de destek istiyoruz. Kendisi 2011 yılında Otomobil fuarını İzmir’e kazandırarak çok büyük bir iş yapmıştı. Bu anlamda sektörümüze katkıları yadsınamaz.

CHP'de Yerli Otomobil Konuşuldu

YÜKSEL, BİZ SÖLEYİNCE “SİYASET YAPTI” DİYORLAR

Ziyaretin ve kendisi hakkında söylenen güzel sözlerin çok anlamlı olduğu belirten, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel “Uygulanan yanlış dış politikalar sonrasında, komşularımızla aramız bozulmuşken, kendi ülkemizde savaş manzaraları yaratılmışken , bunlara maruz kalan insanların aklına alış veriş yapmak gelmez” diyerek, şunları belirtti.

Türkiye’ nin etrafı yangın yerine dönmüş, ülkemizin doğusunda savaş manzaraları yaşanmışken maalesef bu durum hepimizi olumsuz etkilemekte. Bu durumda ki insanların aklına alış-veriş yapmak bile gelmez. Bu durumun en önemli kısmı insani kısmı elbette. Ülkemizde Suriyeli mülteci sayısının 3 milyonu bulduğu, kendi vatandaşlarımızdan yaklaşık 500 bin insanımızın doğuda yaşanan olaylar sebebiyle, adeta mülteci konumuna düşürüldüğü bir ortam varken, istikrardan söz etmek nasıl mümkün olabilir. Bu terör olaylarından, yaşananlardan elbette ki ekonomide olumsuz etkileniyor. Bu süreçten bir an önce ülkenin çıkartılması gerek. Bunu biz söyleyince siyaset yapıyor diyorlar. Bu durumdan en çok etkilenen siz iş dünyası temsilcilerinin de bu durumu dile getirmesi gerek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

YAPILACAKSA, İZMİR’E YAPILMASI İÇİN DESTEKLERİZ.

Alaattin Yüksel, Yeri otomobil konusundaki destek isteğine de olumlu yanıt verirken, Otomotiv sektörünün İzmir’de teşvike ihtiyacı olduğunu belirtti. Yüksel “Yerli otomobil yapılır mı, yapılmaz mı onu bilemiyorum. Ancak, bizi ziyarete gelen AKP İl Başkanı Sayın Bülent Delican ile de bu konuyu konuştuk ve görüşlerimiz ortak. Biz, eğer yerli otomobil için bir yatırım yapılacaksa İzmir’e yapılması ve İzmir’in bu konuda ki avantajının kullanılmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği sizlere veririz. Şunu da belirtmek isterim ki, Türkiye, otomobil üzerinden en fazla vergiyi alan ülkelerden biri. Vergi oranları yüzde 60’a kadar yükseliyor. Her zaman İzmir’e teşvik verilmesi hususunu dile getiriyoruz. Ancak iktidardan karşılık bulmuyor bu isteklerimiz. Artık önemli olan, sektör ve proje bazında teşviklerin uygulanmasıdır. Bu hem yatırımları hem ihracatı arttıracaktır” dedi.

GÜNDÜZ, BAKAN BİLE…

EGOD Yönetim Kurulu üyesi Kasım Gündüz de, Yerli otomobil konusunda “Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ın bile, “İzmir’in bir talebi yok” dediğini belirterek “Biz bununla ilgili başvurumuzu her platformda verdik.  AK Parti İzmir İl başkanıyla otomobilin üretilmesiyle mutabık olmuşsunuz aklın yolu bir çünkü. Analiz yapılırsa İzmir’den uygun bir yer yok. Ancak AKP’nin  orada yoğun olması nedeniyle Konya’da bir yoğunluk var. Sayın Başbakanın oranın vekili olmasının da etkisi var. Sanayi Bakanın Kocaelili olmasının bunlarda etkisi var. Bunları da artık seslendirmek ve akıllı olmak gerekiyor.İzmir lojistik olarak zaten aktif kullanılıyor. El ele verip bu yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Başka bir çıkış yok. Bu konuda AKP il başkanı destek verirse bu konuda sahaya 1-0 geride çıkmamış oluruz. Resmi bir başvuru yok. Kulisle değerlendirildi. Bu iller bu şekilde ortaya konuldu.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.