CHP’de Kurultay Delegeleri Zirvesi

CHP’de Kurultay Delegeleri Zirvesi
  • 12 Ocak 2016 17:00

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir İl Başkanlığında kurultay öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları da katıldı.

İstanbul Sultanahmet’te gerçekleşen patlama ve Cizre’deki şehidimiz hakkında da konuşan CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

CHP'de Kurultay Delegeleri Zirvesi

“ACİLEN BİR ARAYA GELİNMELİ”

Ortadoğu’daki iç savaşa değinen Başkan Yüksel, “Bizim televizyonda bile izlemeye dayanamadığımız şeyleri yaşıyorlar. Fakat biz CHP olarak ta en başından beri bunun böyle olacağını söylemiştik. Bugün ülkeyi yönetenler bir takım hayaller peşinde, ‘kardeşim Esat’ söylemlerinde bulundular. Türkiye’yi yalnızlaştırılmış bir dış politikayla karşı karşıyayız. Suruç’ta, Ankara’da, İstanbul’da barış isteyen insanlarımız yaşamını yitirdi. Böylesine kanlı bir savaşın durması için öncelikle kendi yöneticilerimizi, sonra da tüm dünyayı barışa davet ediyoruz. CHP olarak onlarca kez dile getirilmiş önerilerimiz olmuştur. Acilen 4 siyasi parti bir araya gelerek, mutabakat sağlayarak bu sorunu çözmeli” çağrısında bulundu.

“HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Kurultaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Alaattin Yüksel, “Yüzde 47 olan oy oranımızı yüzde 60 hedefine koymak, mücadele etmek anlayışıyla İzmir il örgütü olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir İl Kongresi’nde 52 kurultay delegemizi belirledik. Her kurulumuzu, CHP hedeflerine ulaşmak için değerlendirerek, birlikte çalışacağız. Her kurumun üzerine düşen görevler olacak. Her sandıkta bir örgüt oluşturarak hedeflerimize ulaşacağız.

İzmir’in kurultayda oy kullanacak delege sayısı 73’tür. Önce ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle bir araya geldik. Bugün de kurultay delegeleri bir aradayız. İzmir olarak nasıl bir karar alınması gerektiğini konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.