CHP’de Büyük Gün Geldi

CHP’de Büyük Gün Geldi
  • 16 Ocak 2016 20:00

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP’de büyük gün geldi! Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve  İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanı olmak için yarışacaktı. Ancak Balbay’dan olumsuz  bir haber geldi.

BALBAY’A ŞOK!

Genel Başkan Adaı olmak için 128 imzaya ihtiyaç duyan Balbay, 95 imzada kaldığı için aday olamıyor!

Mustafa Balbay, “92 imzaya ulaştık, mevcut şartlarda aday olamıyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu adaylık için 1100 delegenin imzasını aldı.

Öte yandan Divan Başkanlığı’na CHP İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın seçildi.

İLGİ ÇEKEN PANKARTLAR

Salona, “Özgür basın varsa, özgür toplum vardır”, “Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek”, “Savaşın değil, barışın partisiyiz”, “Türkiye bizimle özgürleşecek”, “Barışı birlikte inşa edeceğiz”, “Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz” ve “Ey özgürlük” yazılı pankartlar asıldı. Salonda, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü de pankart olarak yer aldı.

PARTİ MECLİSİ YARIŞI

CHP 35. Olağan Kurultayı, bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kongre, haftasonu boyunca sürecek. Kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü ise 60 kişilik parti meclis üyeleri belli olacak.

60 kişilik parti meclisinin ise büyük ölçüde değişeceği ifade edilirken, parti meclisinin 800 talibi var!

Öte yandan İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in parti meclisine, İzmir’den 5 isim önereceği öğrenildi.

CHP'de Büyük Gün Geldi

ANKARA KATLİAMINDA ÖLENLER ANILDI

Kurultay salonuna varmadan önce İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ankara, İstanbul ve Malatya il başkanları ile birlikte, Ankara’da 109 kişinin öldüğü bombalı intihar saldırısının gerçekleştiği alana gitti. Facianın yaşandığı alana karanfil bırakan il başkanlarına, gençlik kolları il başkanları da eşlik etti.

İZMİR’DEN KİMLER OY KULLANACAK?

İzmir Örgütü’nden oy kullanacak isimler şöyle:

Doğal delegeler: Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır; Parti Meclisi Üyeleri Mehmet Ali Susam, Elfin Tataroğlu, İrfan Önal; Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Mustafa Moroğlu, Selahattin Balta ve Süheyle Sumru Karaer…

Kurultay delegeleri: Levent Piriştina, Aziz Kocaoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar, Mustafa Güngör, Tahir Şahin, Ülkümen Rodoplu, Sema Pekdaş, Çağdaş Kaya, Umut Tekin, Saniye Nazik Işık, Şehrazat Mercan, Muhittin Dalgıç, Olgun Atilla, Ayşe Şimşek, Alattin Yüksel, Nurdan Karlıdağ, Hasan Arslan, Ulaş Gül, Abdül Batur, Halil İbrahim Şenol, Muhittin Selvitopu, Nurgül Uçar, Nazan Dönmez, Leyla Yıldız, Gaye Gürcan, Mustafa İnce, İsmet Korkmaz, Nevzat Kavalar, Mehmet Ali Çalkaya, Fikret Doğan, Yüksel Çakmur, Ulviye Üreten, Abdurrahman Batıhan, Sevda Erdan Kılıç.

“TERÖRE KARŞI DURMAK İNSANLIK GÖREVİ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde açıklamalarda bulunuyor:

Görevimiz Türkiye’ye kardeşlik, özgürlük, ve 1. sınıf demokrasi getirmektir. Mısır’daki sağır sultan duymuştur. Biz CHP olarak terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelsin terör insanlık suçudur ve asla kabul edilmemelidir. İnsan hayatı kadar değerli olan başka bir şey yoktur. Terör bir insanlık suçuysa teröre karşı durmak da insanlık görevidir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

ECEVİT VURGUSU

Terörden beslenen terör örgütleridir, ne kadar kan akarsa o kadar mutlu olan terör örgütleridir. Terörle mücadele kolay bir mücadele değildir. Bugün geldiğimiz nokta hiç iç açıcı bir nokta değildir. Bizleri TV başında izleyen yurttaşlarım, anlattıklarımı iyi dinleyin. 31 yıldır PKK ile mücadele ediliyor. Mücadele ise elbette mücadele edelim, kararlılıkla.. Hiç kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Bunu yapabilirsek biz ancak terörle mücadele edebiliriz. En sağlıklı mücadeleyi Bülent Ecevit yapmıştır. Çağırmıştır Hüsnü Mübarek’i Arap ülkelerine anlat sabrımız kalmadı mesajını vermiştir.

“MASAYA OTURURKEN YANLIŞLAR YAPILDI”

Sıfır terörle bir Türkiye devraldık bugün gelinen noktaya bakın. Biz barışı sağlayacağız dediler, buyrun sağlayın dedik. Onlara bunu nasıl yapacaklarını anlattık sizin fikrinize ihtiyacımız yok dediler. Buyrun dedik. Biz bu sorunu çözeceğiz ama CHP engel oluyor diyorlardı.

Doğu’daki fotoğrafların Suriye’den ne farkı var? Masaya otururken ciddi yanlışlar yapıldı. Silahları bırakın yurt dışına çıkın dediler. 2012’de çözüm önerimizi dikkate almadılar. Siyasi partileri değil terör örgütünü muhatap aldılar.

“AKP SEYRETTİ”

Önce silahları bırakın, yurtdışına çıkın dediler. İlk darbeyi yediler. Silah bırakmayan örgütle nasıl anlaşacaksın. Valilere talimat verildi, bunlara dokunmayın diye. 17 ilçe ve pek çok ilde terör örgütü silahları depoladı. Her eve silah soktu. Eğitimini yaptılar, Kandil’den gelenler çocuklara terör eğitimi verdi. AKP bunları seyretti ve kimse bunlara dokunmayacak dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular, asker alma daireleri kurdular, sesleri çıkmadı.

Bizler, hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Kimlik siyaseti yapmadık. Senin kimliğin senin şerefin, senin onurundur. Kürt kimliğinle onur, gurur duyabilirsin. Hiç kimse senin kimliğini sorgulamayacak. Senin en temiz duygularınla oynadılar. Barışı getiriyoruz dediler, bugün ülkeyi kan gölüne çevirdiler.

SÖZ VERİYORUZ

Sevgili kardeşim biz seninle Çanakkale’de, İnönü’de, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta birlikteydik. Seninle birlikte özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Biz seninle birlikte, hiç kimsenin kimliğinden ötürü hiç kimsenin ötekileştirilmemesini sağlayacağız. Bunun sözünü veriyoruz.

24 SANDIK, 72 KAMERA!

Sakin bir Kurultay geçiren CHP’de tek aday olarak seçime giren Kemal Kılıçdaroğlu’nu oylamak için Ankara Arena’da 24 sandık ve 72 kamera kurulacak. Yaklaşık 1 saatlik hazırlık süreci gerçekleşecek. Genel Başkanlık seçimine geçmeden önce kurultay çalışmasına 1 saat ara verilecek. Tüzükte 3 maddelik değişiklik yapılacağı öğrenildi. Buna göre kontenjan adaylığı 1 kere ile sınırlandı.

GENEL BAŞKANIN İSTEĞİNE GÖRE…

MYK’da bulunacak partili sayısı Genel Başkan’ın ihtiyacı doğrultusunda belirlenecek. Son olarak da yıl içinde tüzük kurultayı yapılması talep edildi. Kurultayın raporlar üzerine konuşulması bölümünde 40 partili söz isteyince konuşma süreleri 5 dakikaya indirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.