CHP Soyer’e neden sahip çıkmıyor?

CHP Soyer’e neden sahip çıkmıyor?
  • 29 Ocak 2019 21:22

Gerçek Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Adem Nakçı’nın yazısı… 

CHP Soyer'e neden sahip çıkmıyor?

CHP’de merakla beklenen belediye başkanları açıklandı. Özellikle merak edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Tunç Soyer’i aday gösterdi. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Ak Parti cephesinden hemen atak geldi. Tunç Soyer’in babası eski askeri savcı Nurettin Soyer, 12 Eylül yargılamaları sırasında görev yapması ve hazırladığı iddianameler üzerinden yüklenme başladı. Ak Parti’ye yakın gazeteciler bunu hemen köşelerine yada TV programlarına taşırken aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere siyasiler bununla ilgili açıklamalar yaptı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan; Tunç Soyer’i kastederek “CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül’de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor” ifadesini kullandı.
Muhalefet cephesinin bu söylemleri yetmezmiş gibi CHP ile Millet İttifakı yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’da bununla ilgili açıklama yaptı. Bu konuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka” tarzın kerhen bir açıklama yaptı. CHP kanadında ise yazı yayına hazırlandığı saate kadar bir cevap yoktu.
Hadi CHP Genel Başkanı çok yoğun, bu partinin Genel Başkanlarının oluşturduğu MYK’sı çok yoğun, peki kardeşim İzmir’in milletvekilleri nerede? Tunç Soyer’in aday olması için çaba sarfeden isimler nerede?En önemlisi bu İzmir’in CHP İl Başkanı Deniz Yücel nerede? Hadi “genel siyaset” diyerek Ak Parti ve MHP Genel Başkanlarına cevap veremiyorsun, peki ya bu partilerin il başkanlarının açıklamalarına neden sessiz kalırsın? Yarın beraber sahaya ineceğin Millet İttifakı’ndaki ortağın olan İYİ Parti il başkanına, “Ya kardeşim bu bizim adayımız ne oluyor? Bu nasıl ortaklık açıklamasıdır?” diyemiyormusun?. CHP’nin Kalesi denilen İzmir’de bir ilçe belediyesine kendi arkadaşını atamak için verdiğin canhıraş mücadeleyi resmen deklere edilen Büyükşehir Belediye Başkan adayınız için neden vermezsin?
Bu kentte adayına sahip çıkmazsa, CHP’nin ikinci bir Burhan Özfatura mağlubiyeti yaşaması içten bile değil. Benden uyarması…
GönderMe1: Ak Parti Karabağlar’da son anda yaşanan aday değilşikliği nedeniyle başlayan “kaybettik havası” CHP MYK’sının buraya yaptığı atama ile dağıldı. Kentte 5 yıldır görev yapmasına rağmen halen bir çok kişi tarafından adını bilmediği ismi atamak,“Kardeşim Karabağlar’ı ben istemiyorum al senin olsun”demekten öte birşey değildir.
GönderMe2: Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci dersine iyi çalışmış bir şekilde sahada çalışmaya devam ediyor. Ak Parti’nin 2014 Yerel Seçimleri’ndeki adayı Binali Yıldırım’dan daha donanımlı ve hitabeti daha güçlü olması en belirgin özelliği. Sahada çalışan ekibi de daha profesyonel. Bu kadar dağınık bir CHP ise ayrı avantajları. CHP bir an önce iç kavgayı bırakmazsa uyandığında iş işten geçmiş olabilir.
GönderMe3: İzmir’de Millet İttifakı’nın aldığı adaylık kararları Ak Parti’nin iştahını kabarttı. Özellikle bıçak sırtı olan Selçuk’ta ve daha önce CHP’nin bölünmesi sonrası kazanılan Torbalı’da İYİ Parti’nin de aday çıkaracak olması Ak Parti’de sevinçle karşılandı. Kiraz ve Tire’de CHP’nin tepkisine bakılırsa Millet İttifakı buralartda da sıkıntı yaşayacak gibi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.