CHP Onu Transfer Etti

CHP Onu Transfer Etti
  • 9 Ocak 2016 14:02

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti’den bir transfer bombası patlattı. İlçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirilecek koordinasyon toplantısı öncesi yapılan açıklamada, AK Parti Eski Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın CHP’ye katıldığını duyuruldu. Çakar, 2014 yılında AK Partiden istifa etmiş, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdürüyordu.

“TERCİHİNDEN ÖTÜRÜ KUTLUYORUM”

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Kenan Çakar arkadaşımız siyasette son derece bilinçli ve inandığı şeyler hakkında siyaset yapan bir arkadaşımız. Son yıllarda iktidar partisinin gücünü halkına karşı kullanan, demokratikleşmeyi bırakın, laiklik ve cumhuriyet yönetimine saldıran anlayışın içinde siyaset yaptığını yakından gözledi. Doğru yerde olmadığını anlayarak iki yıl önce istifa etmiş ve bağımsız olarak siyaset yapan bir arkadaşımız. Ülkenin geldiği noktada CHP’ye katılarak siyaset yapmanın doğru olduğuna karar vermiş. Bize çok büyük güç katacağına inanıyoruz. Bundan sonra yolculuğa devam edeceğiz. Bu tercihinden ötürü kendisini kutluyorum” dedi.

“CHP’DE TARTIŞMALAR OLUR AMA…”

Çakar ise, şöyle konuştu:

“2014 Nisan’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettim ve iki yıldır bağımsız meclis üyesi olarak görevimi devam ettiriyorum. Bağımsız olmak olaylara ayrı bir pencereden bakmama imkan tanıdı. İki yıldır ülke gündemi ve İzmir siyasetini tarafsız gözle değerlendirme fırsatı buldum. Siyasette bağımsız bir insanın fikrinin yeterince olması mümkün değil. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti ama Türkiye’nin en çağdaş ve en güzel kenti. Bu kentte yapılacak olanlara, yapılan hizmetlere fikri ve fiili olarak daha aktif katkı koyabilmek adına CHP’nin çatısı altında siyaset yapma kararı aldım. CHP örgüt yapılanması demokratik olan bir parti. İçinde çatışma varmış gibi gözükse de bu tür yapıya ihtiyaç var. Bu şekilde siyaset yapılması gerektiğine inanan bir insanım. Bu demokrasinin bir gereği. CHP içerisinde tartışmalar olur, örgüt içerisinde tartışmalar olur ama bu tartışmalar hiçbir zaman siyasi tercih değiştirmeye varmaz. CHP cumhuriyetin kurucusu olan köklü bir parti. Böyle bir çatı altında daha çağdaş, herkesin barış içerisinde yaşayabileceği bir ülkeyi çocukluğumuzdan beri hayal ettim. Bu yöndeki gayretlerimi de CHP’de devam ettirmekten memnun olacağım…

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir Vekili Çankırı’dan 30 başkana destek mektubu

Alaattin Bey’in il başkanlığı döneminde de muhalefetteydim. Bizim geçmişteki tartışmalarımız hep daha iyi nasıl olsun şeklindeki tartışmalardı. Hiçbir zaman kişilik onurunu zedeleyecek tavırlar içerisine girmedik. Mecliste tartıştık ama ertesi sabah da mutlaka sayın başkanımızla açılışlarda birlikte olduk. Aziz Bey ile aynı mecliste siyaset yapıyor olmaktan onu duyacağım. Aziz Bey’in gel bakalım senin yerin buraya şeklindeki daveti üzerine partiye katıldığını açıkladı.

URLA VİLLALARI

İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Danıştay’ın 2012 yılında alınan yıkım kararını onamasıyla yeniden gündeme gelen Urla villaları hakkında da açıklama yaparak, “Urla villaları ile ilgili davacılardan biriyim. Ama Özel İdare’nin verdiği bir karardı. Burada onu da konuşacağız ama önemli olan Türkiye’nin bir numaralı koltuğunda oturan birinin orada kaçak villa sahibi olduğu iddiasıdır. Orada küçücük bir ilçe belediyesinin bunu yıkıp yıkmadığı değildir. Bir ilçe belediyesinin kolayca yapabileceği işler değil. Yetkinin kimde olduğu tartışma konusu. Yargı süreci devam ediyor, yıkıldığı takdirde ciddi tazminatlar söz konusu olabilir. Yetkinin kimde olup olmadığını konuşacağız.  Bununla ilgili bir sıkıntımız söz konusu değil” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.