Chp Konak İlçe’den basın açıklaması: Patili dostlarımız aç kalmasın…

Chp Konak İlçe’den basın açıklaması:  Patili dostlarımız aç kalmasın…
  • 23 Aralık 2021 13:22

Kedi ve köpek mamaları, sadece evde beslenen hayvanların değil, sokak hayvanlarınında temel bir ihtiyacıdır. Türkiye’de insanların büyük bir çoğunluğu sokak hayvanlarını beslemektedir. Sokaklarda yaşayan ve mamaya muhtaç olan hayvanları besleyen yurttaşlar doların yükselişine bağlı kedi-köpek mamalarındaki fiyat artışı ve KDV oranının %18 olmasına tepkililer.

 

 Tüm hayvan yemlerinde uygulamak KDV oranı %1 iken, dilsiz dostlarımız olan kedi ve köpeklerin mama fiyatlarında uygulanan KDV oranı akıl alır gibi değildir.

 

    Kedi ve köpek mamaları lüks tüketim değildir ihtiyaçtır, bu yüzden KDV düşürülmelidir. mama fiyatları geçtiğimiz günlerde %50’ye varan artış göstermiştir. İnsanlara sokak hayvanlarını sahiplenin diyoruz, maliyeti bu kadar yüksek olunca insanlarda durup düşünüyorlar. Teşvik etmek istiyorsak KDV’yi düşürmek zorunluluktur. 

Chp Konak İlçe'den basın açıklaması:  Patili dostlarımız aç kalmasın…

Önümüz kış, soğukla mücadele edecek bu hayvanları birde açlıkla sınamayalım. Açlık ve yetersiz gıda onların davranış ve dinamiklerini de etkileyecektir. 

 

   Pırlanta yada tekne satın alırken %1 KDV öderken, neden masum hayvanları doyurmak için %18 KDV ödüyoruz. bunun neresi adil, soruyoruz? 

Sokakta yaşayan dostlarımızın da yaşam hakları vardır. Eğer hayvanseverler bu mamaları alamazlarsa, dostlarımız kış gününde açlıktan kırılacak, bağışıklıkları düşecek, hastalıkları artacak ve bunun sonucunda bir krize neden olacaktır.

 

 Şahsım hükümeti, uygulanan vergi oranını hakka niyetle ele almalı, yeniden düzenlenmelidir. Sorunun çözümü bellidir. 

 %18 KDV oranı kaldırılsın. Patili dostlarımız aç kalmasın…Chp Konak İlçe'den basın açıklaması:  Patili dostlarımız aç kalmasın…Chp Konak İlçe'den basın açıklaması:  Patili dostlarımız aç kalmasın…

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.