CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!

CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!
  • 20 Mart 2016 13:10

CHP’li gençlerden Ankara ve İstanbul İstiklaldeki patlama için susma eylemi. Son haftalar da yaşanan terör olaylarına sessiz kalmayan CHP İl Gençlik kolları Buca Forbest meydanında susma eylemi yaptı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, partili gençlerle birlikte Buca Forbes Caddesi’nde Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki patlamaları protesto etti. Gençler, üzerinde ‘Ansızın bir kör kurşundan ya da bombadan ölmezsek en iyi ihtimalle kahrımızdan öleceğiz’, ‘Birisi barışı başlatmalı tıpkı savaşı başlattıkları gibi’, ‘Barışa susuyoruz’, ‘Bırakın olmasın mezar taşımız bir okul bahçesine gömsünler bizi, çocuklar koşsun üzerimizde’ yazılı pankartlar açtı. Alana, siyah çelenk bırakan gençler, ölenler için kırmızı karanfil koyup üzerine toprak serpti. Gençler, karanfillerin başında, “Barışa susuyoruz” diyerek, ağızları bantlı bir şekilde oturma eylemi yaptı.

CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. İnsanlarımız nerede can vereceğini bilmiyor. Korku nedeniyle evinden dışarı çıkamayan bir halk var. Devletin bu anlayışına seyirci kalamayız. Başbakan ve İçişleri Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz. Bombanın nerede patlayacağını, yabancılar biliyor, Milli İstihbarat Teşkilatı’mız yalanlıyor. Devlet acizlik içinde. Tüm bu acılar karşısında barış için susuyoruz, barışa susuyoruz” dedi.

CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.