CHP İzmir’e Genel Merkez darbesi

  • 21 Haziran 2017 11:44

CHP İzmir İl Örgütü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet’ Yürüyüşüne katılmayıp eleştiri oklarının hedefi olmasının ardından ani bir kararla yürüyüş yapma kararı almış, CHP il yönetiminin bu seferde rotası Ankara-İstanbul değil, İzmir-İstanbul olmuştu.

İzmir-İstanbul yürüyüşünün dördüncü günü tamamlandıktan sonra toplanan ilçe başkanları toplantısında bazı ilçe başkanlarının bu yürüyüşü eleştirmesi, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ve  Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün durdurun çağrısının ardından yürüyüş rotası olarak Genel Başkan’ın yanı belirlenmişti.

İzmir örgütünün yürüyüşe katılmaması, ayrı bir güzergahtan yürüyüş başlatması ve Genel Merkezin müdahalesi, önceki başkan Alaattin Yüksel’in istifasının ardından genişleyen Genel Merkez-İzmir çatlağından kaynaklandığı şeklinde yorumlanıyor.

Toplantıda, İl yönetimi ve ilçe başkanları arasında yaşanan tartışmalarda ise bu çalışmaların kongre hesabı olarak görüldüğü ifade ediliyor.

Kocaoğlu gitti, Güven hala İzmir’de

Milletvekilleri dışında yürüyüşün başından beri İzmir örgütünün tek temsilcisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak olurken Aziz Kocaoğlu da Sema Pekdaş ile birlikte yürüyüşe dahil oldu.

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ise İzmir-İstanbul güzergahında yürümeye kararlı olduğu konuşulanlar arasında. Güven’in, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na İzmir örgütünün referandum performansını yetersiz bulduğu için kırıldığı ve bu yüzden ‘Adalet’ Yürüyüşü’ne katılmadığı tahmin ediliyor.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe İlçe Örgütü, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş, ziyaret esnasında Kılıçdaroğlu İzmir örgütünün referandum performansından memnun olmadığını dile getirmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.