CHP İzmir’de metropol raporu

CHP İzmir’de metropol raporu
  • 13 Temmuz 2017 12:34

CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün görkemli bir mitingle sonlanmasının ardında gözler parti içi yarışa çevrildi. Tartışmaların hiç eksik olmadığı CHP İzmir’de metropol ilçelerin röntgenini sizler için çektik..

Güçlü belediye başkanlarının örgüt üzerinde büyük etkisi olduğunu göz ardı edemesek de bazı yerlerde değişim kaçınılmaz durumda.

İşte CHP İzmir’de metropol raporu..

Balçova’da değişim yok

Balçova değişimin beklenmediği ilçelerden. Mevcut başkan Aygül Eryılmaz’ın yeni dönemde devam etmemesi sürpriz olur. Belediye Başkanı Çalkaya ile uyumlu çalışmasını sürdüren Eryılmaz metropoldeki tek kadın ilçe başkanı olarak yola devam edecektir.

Bayraklı’da Karabağ etkisi

Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın etkisi kaçınılmaz olacaktır. Mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper’e karşı muhalefetin çalışması olduğu biliniyor. Alper de yeniden aday olmak için çalışmalarını sürdürse de Bayraklı’da örgütün daima içerisinde olan Başkan Karabağ’ın işaret edeceği isim önemli. Karabağ’ın kongreler süreciyle ilgili verdiği mesajları göz ardı etmezsek Bayraklı kongresi tek adaylı olacaktır.

Bornova’da gözler Kavalar’da

Geçtiğimiz dönem ilçe başkanı seçilmesinin hemen ardından Aziz Kocaoğlu’nun il başkan adayı olan ve daha sonra yarı yolda bırakılan Nevzat Kavalar’ın ne yapacağı merak konusu. Aklı İlde koltuğu Bornova’da Kavalar’ın yeni dönem için aklının karışık olduğu ve henüz kararını veremediği öğrenildi.

Bornova’da Aziz Kocaoğlu’nun da Kavalar ile ilgili düşüncesi süreçte belirleyici etken olacaktır.

Buca’da Çağdaş Kaya ile devam

Gençlik Kolları’ndan gelerek İlçe Başkanı seçilen Çağdaş Kaya’nın yeni dönemde de yola devam etmesi bekleniyor.  Belediye Başkanı Levent Piriştina ile uyumlu çalışması da Kaya’nın artılarında olacaktır.

Buna karşın önceki dönemden beri devam eden muhalif hareket yine boş durmuyor. Grup başkanvekilliğine yeniden aday olamayan Kasım Akdağ’ın bu kez ilçe başkanlığına aday olmak istediği biliniyor.

Çağdaş Kaya – Levent Piriştina birlikteliğinin çok güçlü durumda olduğunu düşünürsek Buca’da tek adaylı bir kongre seçeneğini de göz ardı etmemek gerekir.

Çiğli’de değişim kaçınılmaz

Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteğiyle göreve gelen Zeynel Mertoğlu’nun bu dönem işi çok zor. Mertoğlu göreve geldikten adı hep skandallara karıştı ve büyük yara aldı.

Mevcut il yöneticisi ve önceki dönem Çiğli ilçe başkanı Utku Gümrükçü ismi yeniden Çiğli için telaffuz ediliyor. Önceki dönemde Gümrükçü’ye karşı Mertoğlu’nun yanında olan pek çok ismin bu dönem Gümrükçü’nün yanında toplandığı ve güçlü bir birlikteliğin oluştuğu konuşulanlar arasında.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay: “İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapacağız”

Mevcut ilçe yönetiminden bazı isimlerin Hasan Arslan destekli aday olmak için çalışma yaptığı da konuşulanlar arasında.

Güzelbahçe’de Çam’a rakip var

Güzelbahçe’de iki listeli bir kongre beklenirken mevcut başkan Kazım Çam yine aday olacak.

Çam’ın karşısına ise çıkması beklenen isimlerden birisi mevcut ilçe yöneticisi Vural Gezer. Sendika ile Belediye arasında yaşanan sorunda adını sıkça duyduğumuz Gezer muhalefet cephesi için en olası aday.

Muhalefetin plase adayı ise Meclis Üyesi Alpay Kandemir.

Karabağlar’da 3 listeye doğru

Mevcut başkan Ali ihsan Yıldız’ın durumu bu dönem zor gözüküyor. Halihazırda önceki ilçe başkanları Polat Manduz, Orhan Polat gibi isimlerden oluşan muhalif yapı varken bir de kendi ekibi içinde bölünme yaşayan Yıldız’ın durumu pek de parlak gözükmüyor.

İsyan bayrağını çeken meclis üyelerinin de liste çıkarması beklenirken Bünyamin Yolal’ın da çalışma yaptığı biliniyor. Erkan Büyükkaya’nın da ne yapacağı merak konusu olan Karabağlar’da kazan kaynamaya devam ediyor.

Karşıyaka Yıldırım’ın durumu belirsiz

Karşıyaka’da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kuzeni olan ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ın işi bu dönem zor görünüyor. Akpınar’ın her fırsatta il başkanlığı için adını ortaya attığı Uğur Yıldırım’a karşı muhalefet cephesini ise Yüksel Çakmur – Cevdet Tümtürk ikilisi oluşturuyor.

Konak’ta Şakir Başak güle oynaya

Pek çok Partili tarafından en etkin ilçe başkanı olarak takdir edilen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak gözüken o ki yoluna devam edecek. Her ne kadar Sema Pekdaş’la anlaşamasa da çalışmalarıyla kendisinden hep söz ettiren Başak, Adalet Yürüyüşü’nde ilk günden itibaren aralıksız yürümüş, rahatsızlanmasına rağmen yoluna devam etmesiyle tüm partinin takdirini toplamıştı.

Başak’ın yeni dönemde yoluna güle oynaya devam etmesi bekleniyor.

Narlıdere’de muhalefet yine etkin

Narlıdere’de Belediye Başkanı Abdül Batur’un desteğiyle koltuğa oturan Şahin Fırat bu dönem yine diken üstünde olacak.

Bir önceki kongrede ilk defa aday çıkaran muhalefet bu dönem kendinden daha emin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.