CHP İzmir’de ilk gün raporu; sonuçlar ne anlatıyor?

CHP İzmir’de ilk gün raporu; sonuçlar ne anlatıyor?
  • 11 Eylül 2017 11:24

CHP’de kongre sürecine startı verdi. 11 ilçeden sandıkların kurulduğu ilk gün gelen sandık sonuçları önemli işaretler verdi. 

Çiğli’de muhaflerin zaferi başkanlara şok üstüne şok yaşattı

Kongrenin ilk gününde gözler özellikle Çiğli’deydi. Belediye Başkanı Hasan Arslan mevcut ilçe başkanından yana taraf belirtmiş, Mertoğlu’da bunun altında kalmayarak mahallelerde mavi listeleri desteklediğini duyurmuştu. 400 delegeden 195’inin seçildiği ilk günde Çiğli’nin başkanları şok üstüne şok yaşadı.

58 delegesi olan Ataşehir Mahallesi’nde seçimi 4 oy farkla muhalifler kazandı. Başkan Arslan’ın yeğeni il yöneticisi Niyazi Arslan, il yöneticisi Serpil Yıldırım, Grup başkanvekili Hüseyin Gündüz ve eski belediye başkanı Metin Solak delege seçilemedi.

Başkanlar en büyük şoku ise kendi mahallelerinde yaşadı. Küçük Çiğli’de Başkan Hasan Arslan ve Zeynel Mertoğlu’nun bulunduğu mavi liste 399’a karşı 317 oy alarak seçimi kaybetti.

Çiğli’de ilk günkü sonuçlara bakıldığında “kongre sonuçlandı” yorumları yapıldı.

Liste yarışı Buca’da da tavan yaptı

Kongre sürecinin ilk gününde Buca’da 6 mahallede sandık kuruldu. Merakla beklenen Efeler ve Çamlıkule mahallelerinde sandığa tek liste gidildi.

Mavi-Beyaz rekabetinin yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi’nde muhalifler büyük şok yaşadı. Engin Aladağ’ın başını çektiği mavi liste 97’ye 44’lük büyük farkla seçimin kazanan tarafı oldu.

Muhalif kanada bir şok da Ufuk Mahallesi’nde geldi. Levent Piriştina ve Çağdaş Kaya tarafından desteklenen mavi liste 305 oy alarak 228 oyda kalan beyaz listeyi geçti ve seçimin kazanan tarafı oldu.

Buca’nın ilk gün sonuçları ise kongrede tek listeyi işaret ediyor.

Bornova’da sürpriz yok

Bornova’da gözler Erzene ve Kızılay mahallelerindeydi. İki mahallede de sürpriz yaşanmazken Erzene Mahallesinde kazanan kırmızı liste oldu. YDK üyesi Mahir Polat’ın desteklediği il eski yöneticisi Metin Atmaca’nın bulunduğu beyaz liste ise kaybetti.

Kızılay’da ise zafer beyaz listenin oldu. İlçe yöneticisi Zübeyde Çelik’in desteklediği beyaz liste 139 oya karşın 99 oyla seçimi kazandı.

Güzelbahçe’de Çam’ın zaferi

Güzelbahçe’de delege seçimleri tek günde tamamlanırken mevcut ilçe başkanı Kazım Çam’ın desteklediği listeler tüm mahallelerde kazandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.