CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Depremi Siyasete Malzeme Yapmayalım”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Depremi Siyasete Malzeme Yapmayalım”
  • 10 Mart 2021 11:53

CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Deprem Araştırma Komisyonu’nun, kendisinin de katıldığı yoğun İzmir programı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri olarak 30 Ekim’de İzmir’de yaşanan deprem felaketinin etkilerini araştırmak için İzmir’e geldiklerini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, “Komisyonumuz illeri dolaşıyor. Depremde canlarımızı kaybettiğimiz İzmir’de de incelemelerde bulunduk. Deprem asla siyasete malzeme edilmemesi gereken önemli bir olgudur” dedi.

Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’deki ziyaretlerine 6 Mart Cumartesi günü 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ederek başladıklarını kaydetti.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Valilik bilgilendirme toplantısında; AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğünün yaptığı sunumları dinlediklerini ve ardından ilgililere sorularını yönettiklerini kaydetti. İzmir depremi sonrası vatandaşların kendisine ilettiği sorunları, sunumlarını yapan kamu kurumu yetkililerine sorduklarını belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları bittiğinde deprem konusunda zihinlerde herhangi bir soru işareti kalmaması için mücadele ediyoruz.” dedi.

AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü Eğitim Tatbikat Sahasında incelemelerde bulunduklarını ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyeleri ile birlikte AFAD ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikatı izlediklerini ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir depreminden 91 saat sonra mucize bir şekilde enkaz altından çıkarılan Ayda bebeği ve abisi Atakan’ı, Komisyon Başkanı ve Başkanvekili ile birlikte ziyaret ederek, ailesini komisyon ve çalışmaları hakkında bilgilendirdiklerini kaydetti. CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, annesini kaybeden Ayda ile odasında oyunlar da oynadıklarını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ziyaret ettiklerini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: "Depremi Siyasete Malzeme Yapmayalım"

  • “Belediyelerimiz tarih yazdı”

 

Pandemi başta olmak üzere İzmir’de yaşanan deprem ve sel gibi doğal afetlerde yerel yönetimlerin yerinde müdahale ettiğini anlatan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Bayraklı ve Bornova Belediyeleri başta olmak üzere CHP’li belediyelerin büyük dayanışmaya imza attıklarını söyledi. Oluşturulan yardım kampanyasına binlerce İzmir’linin katkı koyduğunu ifade eden Kılıç, bunun güvenirlilik ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı. Belediyeler için “tıkır tıkır çalışıyorlar” diyen Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İnsanlarımızın yardımlaşma duygularıyla belediyelerimizin operasyonel özellikleri birleşerek büyük bir sinerji ortaya çıktı. Hiçbir yerde olmayan dayanışma ruhunu İzmir’de herkes gördü. Biz de en başından bu yana süreci yakından izledik” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrasında yaptığı çalışmalar ve Deprem Araştırma Komisyonu’nda oluşacak raporda değerlendirmek üzere Kentsel Dönüşüm Projesi sunumlarını dinlediklerini dile getiren CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, çalışmalarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

  • “Rezerv alanlar artmalı”

 

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu olarak 7 Mart Pazar günkü çalışmalarına, kentsel dönüşüm proje alanlarında incelemelerde bulunarak ve projeler hakkında komisyonda görüşülmek üzere bilgi alarak başladıklarını bildirdi. Bayraklı İlçesi’nde kurulan konteyner kenti ziyaret ettiklerini ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, deprem mağduru hemşehrilerinin sorunlarını dinleyerek, sorunların çözülmesi açısından ilgili kurumlara bilgi verdiklerini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri olarak, İzmir’deki son programlarında rezerv konut alanında incelemelerde bulunarak eksik buldukları hususları komisyonda değerlendirmek üzere not aldıklarını belirtti. Milletvekili Av. Kılıç, Bayraklı’da belirlenen rezerv alana ilişkin meslek odaları ve uzmanların çekincelerinin dikkate alınmasını istedi. CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in depremle ilişkisini anlatmaya gerek yok. Sürekli teyakkuzda olmamız gereken bir durum var. Aynı zamanda hazırlıklı da olmalıyız. Bu yüzden sadece Bayraklı’da değil kentin genelinde rezerv konut alanları acilen belirlenmelidir. Mülkiyeti Hazine’ye ait olan ulaşım ağına yakın yerler buna göre hazırlanmalıdır. Ne yazık ki biz İzmir depreminin ardından bu konuyu da ihmal ettiğimizi gördük. Kentin her yönünde ilçelere uygun alanları oluşturamazsak, depremden mağdur olan uzak ilçedeki vatandaşı buralara taşımak zorunda kalırız. Bu da kentsel yenilemenin, dönüşümün doğasına aykırı bir durum oluşturur” diye konuştu.

 

  • “Bilimi, ilimi yok sayan ve siyaseti merkeze alan anlayış, sorunları aşmamızın önünde en büyük engel olur”

 

Milletvekili Av. Kılıç, üniversitelerin ve bilim insanlarının deprem olduktan sonra hatırlanmaması gerektiğini ifade etti. Kılıç, “Bilimi, ilimi yok sayan ve siyaseti merkeze alan anlayış, sorunları aşmamızın önünde en büyük engel olur. Olay ve kriz anlarında fotoğraf vermek ile gerçekten hizmet etmek isteyenler arasındaki farkı da milletimiz görür. Ne yazık ki deprem gerçeğinin yok sayıldığı, deprem vergilerinin yola, asfalta gömüldüğü bir ülkede yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, iki gün boyunca tüm hafta sonu, kurum bilgilendirmeleri, rezerv alanları, geçici konaklama merkezi, proje alanları olmak üzere, İzmir depremini komisyon olarak tüm ayrıntılarıyla incelediklerini, projelerde kullanılan demirden betonuna kadar her şeyi not aldıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.