Çeşme Triatlonda İlki Yaşatacak

Çeşme Triatlonda İlki Yaşatacak
  • 11 Mart 2020 18:03

     BerkeMankır

     Dünyanın önde gelen triatlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı ilk kez Çeşme’de düzenlenecek. 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından triatlon sporcuları ve ailelerinin katılım göstereceği etkinlikte, Çeşme spor turizminin başkenti olacak.

Çeşme, dünyada önde gelen triatlon etkinliklerinden birisi olan Oceanlava’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin tanıtım toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Erhan Günay, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Oceanlava Proje Direktörü Alper Şensan, TRC Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkalın ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla, Radisson Blu Resort & Spa Otel’de gerçekleşti.

 

     ‘Güzel bir organizasyona imza atacağız’

Çeşme Triatlonda İlki Yaşatacak

TRC Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkalın, geniş bir katılımla 12-13 Eylül tarihleri arasında, Çeşme’de düzenlenecek triatlon etkinliği için vali başkanlığında bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıya katılan tarafların ilgilerinden son derece memnun kaldıklarını vurgulayan Açıkalın, “Yaptığımız koordinasyon toplantısı çok verimli geçti. Bu toplantı sonrası belli bir noktaya vardık.Tarafların ilgileri bizlere umut verdi. Uluslararası organizasyonlarda tecrübem var. 30. senemi Çeşme’de böylesine keyifli bir organizasyonla taçlandırmayı büyük bir heyecan ile bekliyorum. Tıpkı 30 sene önce olduğu gibi içimde şevk var. Bu organizasyonların olmazsa olmazları; yerel yönetim, mülki idare, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, meslek örgütleridir. Ancak ortaklaşa yapılacak projeyle güzel bir sonuç alınabilir. Henüz 6 ay olmasına rağmen Çeşme’de bu sinerjinin yakalandığını görebiliyorum. Umarım her şey yolunda gider. İnsanlık olarak sınandığımız günlerde güzel bir organizasyona imza atacağız” ifadelerini kullandı. Organizasyona katılım sayısının henüz net olmadığını dile getiren Açıkalın, “Organizasyona yaklaşık 1000 sporcunun katılımını bekliyorduk. Ancak son gelişmeler sonucunda net bir sayı söylemek biraz zor. Almanya’daki etkinliğe her türlü olumsuzluğa rağmen 750 sporcu katıldı ve bu katılan sporcuların büyük çoğunluğu yabancıydı. Dolayısıyla Çeşme’de düzenlenecek organizasyona da her şeye rağmen iyi bir sayıda katılımcı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

     ‘Bu organizasyon neden Çeşme’de olmasın?’

 

Oceanlava Proje Direktörü Alper Şensan, treatlon sporunun ne olduğunu açıklayarak, “Triatlon, yüzme bisiklet ve koşu disiplinlerinin üçünün, bir arada, tek bir sporcu tarafından aynı gün içerisinde topluca yapılmasıdır. Atletler, önce yüzmeyle, daha sonra bisiklet ve en son koşuyla bu etkinliği tamamlarlar. Denizde verilen startla yüzmeye başlanır. Daha sonra değişim alanı olarak tabir edilen alanlardan bisikletlerini alırlar. Bisiklet etabını tamamlayınca, yine bu alana gelerek bisikletlerini bırakırlar ve koşu etabıyla etkinliği tamamlarlar. Oceanlava, 13 ülkede düzenlenen 24 yarışlık bir global triatlon etkinliğidir. Senede 12 bin atlet katılım gösteriyor. Bunun yanı sıra yaklaşık olarak 25 bin kişi seyahat etmektedir. Başlıca İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan gibi sporun gelişmiş olduğu ülkelerde gerçekleşiyor. Genel olarak Avrupa ve Balkan ülkenlerinde bu etkinlikler gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin en uzak olduğu yer ise Güney Afrika. Türkiye ise 14. ayak olarak yer alacak. Uzun yıllar Çeşme’de yüzen ve bisiklete binen bir insanım. Bu organizasyonun Çeşme’de olmasının nedeni; sezonu 12 aya uzatabilecek potansiyele, altyapıya ve iklime sahip, hava alanı erişimlerinin rahatlığıdır. İzmir’de uluslararası  büyük spor aktivitelerinin olmasında Tunç Soyer’in  vizyonunun etkisi var. Coğrafya güzel, insanları güzel. Peki bu organizasyon neden olmasın?” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

 

     Çeşme büyük organizasyonlara alışık

 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’nin böylesine büyük organizasyonları yapmaya alışık bir yer olduğunu belirterek “Çeşmemiz’in eğlence, deniz, kum, gastronominin yanında kültür ve spor alanında da iddialı bir noktada olmasını istiyoruz. Daha önce Dünya Yelken Şampiyonası’na, Avrupa Sörf Şampiyonası’na  ev sahipliği yapmıştık. Böyle bir organizasyon bize sunulduğunda da biz de havaya kalktık. Çeşme olarak bu tür organizasyonlara alışığız” diye konuştu.

 

‘Paydaşlar bir araya gelmeli’

 

Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, “Bu tarz organizasyonlarda yerel yönetimlerin ve valiliğin desteği çok önemli. Bu gibi organizasyonlarda paydaşlar bir araya gelerek koordineli bir şekilde çalışmak zorundadır. Sayın valimiz de tüm paydaşları bir araya getirdi. Deniz ulaşımıyla ilgili iki farklı birim, Karayolları Genel Müdürlüğü, Jandarma Trafik, Polis Trafik, zabıta, yol yapım ekibi, sağlıkla ilgilenen birçok ekip, yaptığımız toplantıya katılarak bizlere destek oldular. Paydaşların heyecanlı ve istekli olması çok önemli. Sporu bir araç olarak kullanıp ülkemize katkıda bulunmayı istiyoruz. Bu organizasyon, hem Çeşme’ye hem İzmir’e hem de bizim branşımıza büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 

   İlk olması açısından zor

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ise, “Çok güzel bir organizasyon olacağından geldiğiniz ilk günden itibaren emindim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Avrupa gençlik başkenti İzmir olacak’ diye bir vizyonu var. Bununla doğru orantılı olarak, özellikle uluslararası spor organizasyonlarına çok önem veriyoruz. İlk olması dolayısıyla zor olduğunu biliyorum. Fakat katılımın yüksek olacağı güzel bir organizasyon olacağına inancım tam. Şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.