Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu Kuruluyor! 

Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu Kuruluyor! 
  • 2 Mart 2022 11:19

Çeşme’de 12 ay kültür sanat etkinliklerini sürdüren Çeşme Belediyesi kültürel etkinliklerine bir yenisini ekledi. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile insana ve doğaya karşı duyarlı Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu kuruluyor.

Göreve geldiği günden bu yana kültürel ve sosyal projelerine ara vermeden devam eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, insana ve doğaya karşı duyarlı, empati yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek amacıyla “Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu’nu kurdu.

Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu ile çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını hedeflediklerini belirten Oran, çocukların yaşayacakları kültür sanat deneyimleri, onların geçirecekleri mutlu çocukluk ve geleceklerine yansıyacak olan özgüvenin paha biçilmez bir değerde olacağını dile getirdi.

Oran, “Çeşme’nin 12 ay sürdürülebilir kültür sanat projelerini eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile keşfedilmeyi bekleyen yetenekli çocuklarımızla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Çeşme Belediyesi Çocuk Korusu ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Türkiye’de sanatçılığı ve eğitmenliği ile birçok projede başarıya ulaşmış Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu Şefi Uğur Sayınbatur da Çeşmeli yetenekli çocuklar ile buluşmak için heyecan duyduğunu söyledi.Çeşme Belediyesi Çocuk Korosu Kuruluyor! 

Performans sınavı yapılacak

Akademisyenlerin de jüride yer alacağı korist seçmelerinde, adayların müzikal işitmelerine,
ses renklerine, müziğe yatkınlıklarına, melodi ve ritm hafızalarının göz önünde bulundurulacağı bir performans sınavı yapılacak. Seçilen koristler ile çalışmalar tek ve çok sesli çocuk şarkıları, marşlar, türküler, dünya müzikleri eserlerinden oluşacak. 

 

Koro Seçmeleri

1.Tek ses tekrar (piyanoda verilen tek sesi “na” vokali ile tekrarlamak) 

2.Çift ses tekrar (piyanoda aynı anda verilen iki sesi, önce kalın sonra ince ses olmak üzere “na” vokali ile tekrarlamak) 

3.Ritim (alkışla verilen ritmi aynı şekilde alkış ile tekrarlamak)
4.Melodi Hafızası (piyanoda çalınan ezgileri “a” veya “na” ile tekrarlamak) 

5.Şarkı Söyleme(adayın bildiği bir şarkı/türkü/marşı vb. eseri eşlikli veya eşliksiz olarak söylemek) 

 

Sınava Katılım Şartları ve Başvuru 

Son Kayıt Tarihi: 4 Mart 2022 Cuma
Yaş aralığı: 8-14 yaş (2008 – 2014 Doğumlular)

Sınav Tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi
Saati: 10:00

Sınav saati için adaylar aranacak. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

Kayıt İletişim No: 0 530 542 28 92 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.