CANAN BALKIR YENİDEN BAŞKAN OLDU

CANAN BALKIR YENİDEN BAŞKAN OLDU
  • 16 Haziran 2016 07:55

Urla Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, Urla Kent Konseyi Başkanı Canan Balkır, Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, kooperatifler, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve Urlalı vatandaşlar katıldı.

Mevcut Başkan Prof. Dr. Canan Balkır ve Ali Yanar’ın aday olduğu seçimde toplam 69 üye oy kullandı. 33 kişinin de yürütme kuruluna aday olduğu seçimde ise 15 kişi kurulda yer aldı. Konuşmalardan önce Canan Balkır Başkan Sibel Uyar’a desteklerinden dolayı plaket verdi. Başkan Uyar ise başta Kent Konseyi Başkanı Canan Balkır olmak üzere eski yürütme kurulu üyelerine plaket takdim etti.

CANAN BALKIR YENİDEN BAŞKAN OLDU

“BİZ BİRLİKTE YÖNETMEYİ AMAÇLADIK”

Bundan 2 yıl önce 10 Haziran 2014’te “Gelin, Urla’yı hep birlikte yönetelim” diye çağrıda bulunmuştuk sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “Biz yönetmeyi değil birlikte yönetmeyi amaçladık. BizKatılımcı bir yönetim anlayışıyla Urla’mızı Urlalılar ile birlikte yönetmeyi hedefledik. Çünkü kentimizin değerini en iyi bu kentte yaşayanlar bilir. Ne mutlu ki bizlere, engelli, gençlik ve kadın meclislerimizle birlikte 7 komisyonu içine alan kalabalık bir aile olarak Urla Kent Konseyimizi hayata geçirmiştik” ifadelerini kullandı.

Yönetime halkın katılımını arttırmanın mutluluğunu da yaşadıklarını belirten Başkan Uyar: “Birlikten güç doğar dedik. Gücümüz zaman içerisinde arttı. Şuan 300 civarında gönüllü üyemizle birlikte kentimizin vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi için ortak akıl yürütüyoruz. Sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, kentimizin sorunları belirleyip çözüm önerileri geliştirmek için bir araya geliyoruz” sözlerine yer verdi.

CANAN BALKIR YENİDEN BAŞKAN OLDU

SİBEL UYAR AYRI BİR TEŞEKKÜRÜ HAKEDİYOR

İki yıl çok çabuk geçti. İlk yola çıktığımızda üç kişiydik. O kişilerden birisi de Belediye Başkanımız Sibel Uyar’dı diyen Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır: “Sibel Uyar’a ayrı bir teşekkür ediyorum. Daha önceden kent konseylerine Belediye Başkanları Başkanlık yapıyordu. Ama Sibel Uyar bunu yıktı. Bağımsız bir kişi, partiler üstü bir kişi kent konseyi başkanı olsun dedi. Bundan dolayı ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Biz bir öneri makamıyız. Uygulayıcı makamı değiliz. Vizyonu olan bir kadınım. Ekip çalışmalarına inanırım. Geniş bir yürütme ile çalışacağız. Hepimizin yaşadığı bir Urla yaratmak için Urla’ya bir vizyon çizmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

Seçimlerin yapıldığı Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nda Kent Konseyi Başkanı, Divan Kurulu ve Kent Konseyi çalışma gurupları üyelerin kullandıkları oylar ile seçildi.  Oy kullanımının ardından Prof. Dr. Canan Balkır 69 oyun 54’ünü alarak üç yıl daha Urla Kent Konseyi Başkanı oldu.

Balkır başkanlığındaki yürütme kurulunda, Işık Erdoğan, Rahime Tekin, Nurgül Saltık, Meltem Düzbastılar, Ahmet Ertan Erdek, Murat Özün, Hadi Başman, Hanife Ferda Gürsoy, İbrahim Yılmaz, Ayşe Başkanoğlu, Namık Kemal Ergün, A.Yeşim Karabacak, Mehmet Ali Fırat, Samoyet Yılmaz Tokgöz ve Rıfkiye Üstün yer aldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.