Çalkaya’dan “Deprem Toplanma Alanları Uyarısı” 

Çalkaya’dan “Deprem Toplanma Alanları Uyarısı” 
  • 23 Ocak 2020 20:34

Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’dan dikkat çeken uygulama; “Deprem Toplanma Alanları Uyarısı”

Manisa’nın Musalar Mahallesi’nde yaşanan 5.6 şiddetindeki deprem İzmir’de de şiddetli bir şekilde hissedilince bazı belediyeler hazırlıklarını tekrar gözden geçirmek için harekete geçti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya tüm sosyal medya kanalları üzerinden interaktif harita ile deprem toplanma alanlarını paylaşıp vatandaşlara uyarıda bulundu.

Çalkaya'dan “Deprem Toplanma Alanları Uyarısı” 

Afetlere karşı oluşturulan Mahalle Afet Gönüllüleri ile başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı olan Balçova Belediyesi, dün yaşanan Manisa depreminden sonra da aynı duyarlılıkla hareket etti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, depremin hemen ardından sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun mesajı yayınlayarak deprem toplanma alanlarının haritasını paylaştı. Akıllı telefon uygulamaları ile interaktif olarak açılan haritalar sayesinde Balçovalılar deprem toplanma alanlarının rahatlıkla görebildi. Deprem gibi afetlerin olmasını hiç istememelerine rağmen bu gerçekliği göz ardı edemeyeceklerini belirten Başkan Fatma Çalkaya “İlk 72 saat bu açıdan çok kritik bir aşama. Biz afetlerden sonra hemen koordine olacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Kaynak : wwwgercekhaberci.com

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.