Büyükşehir’de Çeyrek Final Sevinci

Büyükşehir’de Çeyrek Final Sevinci
  • 17 Ocak 2016 10:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı (İzmir BŞB), EHF Challenge Cup 4’üncü turunda karşılaştığı Çek Cumhuriyeti’nden DHC Sokol Poruba ile rövanş mücadelesinden galip çıktı. Daha önce deplasmanda karşılaştığı  rakibine 28-22 yenilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, kendi evindeki maçta 23-17’lik skoruyla  çeyrek finale yükselen isim oldu.
İlk yarıyı 10-10 tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekibi, ikinci yarıya hızlı başladı.  Yağmur Toprak’ın arka arkaya kazandırdığı sayılarla üç sayılık (13-10) avantaj elde edilen karşılaşmada daha etkili oynamaya başlayan  İzmir BŞB,  son 15 dakikaya 19-15 önde girdi. Kalan bölümde uzun süre 5 sayı farkla (21-16) maçı önde götüren İzmir BŞB, bitime bir dakika kala durumu 22-16 yaptı. Maç sonuna 20 saniye kala konuk takım farkı 5 sayıya (22-17) indirdi. Fatma Atalar’ın golüyle 6 sayı üstünlük (23-17) yakalayan İzmir BŞB maçı bu sonuçla tamamlayarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Büyükşehir'de Çeyrek Final Sevinci

Antrenör Celal Gençoğlu Bayan Hentbol takımının  çoğunun alt yapıdan yetişmiş İzmirli sporcular olduğunu söyleyerek, “Çok mutluyuz daha önce de  Avrupa kupalarında bir yarı final oynamıştık. Takımımız o zamankine göre  çok daha genç. Çoğu alt yapıdan yetişmiş İzmirli sporcularla mücadele ediyoruz.  Böyle bir  ekiple  böyle güzel başarılar elde etmek bizim için  büyük mutluluk kaynağı.  Bu konuda bizi destekleyen başta  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, kulüp temsilcilerimiz ve bürokratlara çok teşekkür ediyoruz. Tribünlerimizde bu maçımızda çok güzeldi. İzmirli seyircilere de çok teşekkür ediyoruz” dedi.
İzmir BŞB Kadın Hentbol Takımının çeyrek final rakipleri önümüzdeki Salı günü  (19 Ocak 2016)’da çekilecek kurayla belirlenecek. Çeyrek final karşılaşmaları 20-27 Şubat 2016 tarihlerinde oynanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı 2009 yılında Challenge Kupası’nda yarı final oynama başarısı göstererek, Türkiye’de bir ilke imza atmıştı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.