Büyükşehir, 40 bin aileye erzak yardımı yapacak

Büyükşehir, 40 bin aileye erzak yardımı yapacak
  • 7 Temmuz 2016 08:59

2013’ten bu yana destek verdiği aile sayısını her yıl 5 bin daha artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ihtiyaç sahibi 40 bin aileye erzak dağıtarak mutfak giderlerine katkı sağlayacak. Dağıtımlar Bayram sonrasında başlayacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli 40 bin ailenin daha yüzünü güldürecek. 2013 yılında 25 bin, 2014 yılında 30 bin, 2015 yılında ise yeni bağlanan ilçelerin de dahil olmasıyla 35 bin ihtiyaç sahibi aileye, içinde makarna, kuru fasulye, pirinç, nohut, un, şeker, çay, bulgur, bal, domates salçası, patates, peynir çeşitleri ve zeytinyağı bulunan gıda paketleri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sene yardım ettiği aile sayısını 40 bine çıkardı.

Birinci kalite ürünlerden oluşan ve gıda mühendislerinin denetiminde hazırlanan yardım paketlerine bu yıl temizlik malzemesi de eklenirken dağıtımların Ramazan Bayramı’nın hemen ardından başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir, 40 bin aileye erzak yardımı yapacak

Kimseyi incitmeden..

Maddi durumu yetersiz ailelerin mutfak giderlerine “mütevazi bir katkı” olarak değerlendirdikleri gıda yardımlarını “sosyal belediyeciliğin bir gereği” olarak tanımlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerek bayramlardaki nakit ödemelerini gerekse erzak dağıtımlarını titizlikle gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, yardımda bulunulan vatandaşların teşhir edilmemesine büyük özen gösterdiklerini belirtti.
Bir taşla iki kuş

Gıda yardımı ile bir yandan ihtiyaç sahibi vatandaşlara şefkat elini uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da paketlerin içine konulan ürünlerin alımı yoluyla tarımsal kalkınma kooperatiflerini desteklemeyi sürdürüyor. Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardım paketlerinde bulunan zeytinyağını Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden, patatesi Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden, balı İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği’nden, peynir ürünlerini ise İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden alarak üreticilere destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi kooperatiflere bugüne kadar 224 milyon TL destekte bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.