Büyükler istedi Balçova Belediyesi yaptı

 Büyükler istedi Balçova Belediyesi yaptı
  • 14 Mayıs 2020 11:02

Balçova Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların talebi üzerine evden vergi tahsilatı hizmetine başladı.

Koronavirüs salgınından dolayı 65 yaş üstü, 20 yaş altı veya kronik rahatsızlığı nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bazı işlemlerde aksamasına neden oldu. Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergilerini ödemek için evden çıkamayan vatandaşlar Balçova Belediyesi’nden vergi tahsilatının evde yapılması istedi. Personel ayarlaması ve teknik altyapıyı hazırlayan Balçova Belediyesi Mayıs ayı başından itibaren, çıkma yasağı olup bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların evlerinden vergi tahsilatına başladı. Dokuz günde 88 vatandaş, randevu alarak vergilerini evlerinden ödedi.

 Evden vergi hizmeti için çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Balçova Belediye başkanı Fatma Çalkaya “Hiç yaşamadığımız bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreçte hayatı kolaylaştırmak için yaptığımız hizmetler var. Evden vergi hizmetinde olduğu gibi bazen de vatandaşlarımızdan talepler geliyor. Biz, vatandaşlarımızın özellikle de büyüklerimizin sağlığını ön planda tutarak hizmet üretiyoruz. Personelimiz sadece 09.00 – 17.00 saatleri arasında 0 232 455 20 35 numaralı telefondan randevu alan vatandaşlarımızın evlerine gidiyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımız randevu almadan evlerine giden kişilere itibar etmesinler ve eve tahsilat için gelen personelin de kimlikleri sorsunlar” diye konuştu.

 Büyükler istedi Balçova Belediyesi yaptı Büyükler istedi Balçova Belediyesi yaptı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.