Büyük Kanal’da 7×24 temizlik

Büyük Kanal’da 7×24 temizlik
  • 9 Mayıs 2016 08:34

İZSU, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel atık su taşıyan kolektörün Mürselpaşa Bulvarı bölümündeki tıkanlığı gidermek için 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. 1 ay süre içerisinde kanaldan çıkarılan malzeme 1200 tonu aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atık su taşıyan kolektörlerin Meles Deresi ile Mürselpaşa kesiminde yaşanan tıkanıklığı gidermek için temizlik çalışmalarını sürdürüyor. 2 adet 2.2 metre çapında 6.2 kilometrelik kolektör hattının içinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, 3 vardiya halinde 24 saat devam ediyor.

İZSU ekipleri, Meles deresi ile Halkapınar Aktarma İstasyonu arasındaki birinci hattın 300 metrelik bölümünde temizlik çalışmalarını tamamlandı. Hattın içine giren kum, çakıl ve taşlarla birlikte kanalda biriken 1200 ton malzeme çıkarıldı. İZSU ekipleri şimdi 300 metrelik bölümde ikinci hattın temizliğini yapacak.

Büyük Kanal’da 7x24 temizlik

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, temizliğe başlamadan önce özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla (giyodin) kolektör hattının önü kesilen İZSU ekipleri, bu hattan çekilen suları açılan özel havuzlar aracılığıyla diğer kolektör hattına aktardı. Ardından da vana odaları ve pencere imalatları yapılarak ekiplerin boru içerisinde girmesi sağlandı.

İZSU ekipleri önümüzdeki günlerde Basmane Meydanı ile Meles Deresi arasında hattın yaklaşık 500 metrelik bölümünde temizlik çalışmalarına başlayacak. Çalışmalar trafiğin etkilenmemesi için ağırlıklı olarak gece yapılacak ve yaklaşık bir ay sürecek. Bu bölümdeki temizlik çalışmaları da tamamlandığında tıkanıklık giderilmiş olacak. Daha sonra Büyük Kanal Kolektörü’nün Mürselpaşa Bulvarı ile Gıda Çarşısı, Halkapınar Su Fabrikası ve Çamdibi’ne kadar olan bölümünde de benzer temizlik çalışması yapılacak.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.