Burada Her Şey Otomatik

Burada Her Şey Otomatik
  • 13 Ocak 2016 09:23

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte trafik ve park sorunun en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Alsancak’ta 2014 yılı Temmuz ayında hizmete aldığı Alsancak Tam Otomatik Otoparkı, açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camisi karşısında yer alan  ve araçların ‘el değmeden’ park edildiği modern otopark, merkezi konumu ve sağladığı büyük kolaylık nedeniyle günün her saati bölgeye gelen İzmirlilerin ilk tercihi oluyor. Bir apartman büyüklüğünde olmasına rağmen 280 araca park imkanı sağlayan otoparktan 2015 yılında 108 bin 471 araç yararlandı.

Burada Her Şey Otomatik

Son Derece Güvenli 

Arazi kamulaştırması dahil toplam 20 milyon TL’ye mal olan 11 katlı tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor. Otoparkı kullanmak isteyen sürücü, aracını asansörlerden birine park ediyor ve park işlemini teyit ettikten sonra araç, otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştiriliyor. Sürücü dilediğinde aracını ortalama 200 saniye gibi kısa bir sürede kolayca teslim alıyor. Otopark, 16 güvenlik kamerası ve 4 adet araç plaka okuma kamerası ile son derece güvenli bir şekilde hizmet veriyor.

Yeni Otoparklar Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerine, ikisi yeraltı olmak üzere 3 bin 835 araç kapasiteli 7 yeni otopark için çalışmalara başladı. 635 araç kapasiteli Alaybey Katlı Otoparkı’nın yapım ihalesi gerçekleştirdi. Hatay 100 Sokak’ta yapılacak 440 araç kapasiteli otoparkın proje çalışmaları tamamlandı. Karabağlar Selvili Mahallesi’nde meydan düzenlemesi ve 200 araç kapasiteli yer altı otoparkı ile Alaybey’e 250 araç kapasiteli ikinci otopark için proje çalışmaları sürüyor. Yeşilyurt’a kültür merkezi ve 160 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacak. Buca, 10 milyon liralık yatırımla yeni otopark ve meydana kavuşuyor. Buca Kasaplar Meydanı’nın altında imalatlarına başlanan 150 araçlık  iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesi çalışmaları hızla sürüyor.  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı aksı üzerinde oluşabilecek otopark sıkıntısının aşılması için, Göztepe bölgesinde 2 bin araç kapasiteli yeraltı otoparkının proje çalışmaları da devam ediyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.