Bunun için kime kızdın Başkan?

Bunun için kime kızdın Başkan?
  • 5 Eylül 2018 10:01

Seçim sath-ı mailine girdik. AK Parti, yaklaşık bir aydır gerek teşkilatlara atılan mesajlar ile gerekse de sokakta yaptığı araştırmalar ile “gönüllerin başkanı”nı arıyor. CHP’de ise maşallah aday adayları mevcut başkanlara hatta bazı ilçe başkanları her türlü ihtiyaçlarını karşılayan belediye başkanları hakkında yazılı ve görsel medya üzerinden eleştiri ötesi hatta saldırı sayılabilecek ifadeler kullanıyor.

Birde tam tersi olan durum var. belediye başkanının etrafına kızıp aday olması. “Nasıl ya? Hizmet için değil de kızdığı için mi aday olacakmış?” sorusu, sizin de aklınıza geldi değil mi? Evet, aynen öyle. Daha önce; “Belediye başkanlığı için ideal süre 10 yıldır” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, ocak ayı sonunda verdiği röportajda dile getirdiği; “Ben aday olacağım, aslında çok yorulmuştum. Ama birkaç kişiye çok kızdım, saygısızlık yaptılar. Dünkü çocuklar bana gelip de değişik konuşmalar yaptılar. Sistemi biliyorum, kimler ne yapıyor biliyorum. Dirildim, birdenbire kendime geldim. Ben de Pomak inadı var. Bazı kırgınlıklarım var, birkaç kişiye kızdığımdan adayım, hem de bu işleri bitirmek zorundayım” sözleri, bugünlerde Gaziemir siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu.

Başkan hakkında, sokağa çıkmıyor eleştirilerinin de konuşulduğu kulisler, benim kulağıma da gelince şaşırdım. Zira yakından tanıdığım Başkan Şenol’un böyle şeyler diyeceğine ihtimal vermiyordum ki iddia sahibi CHP’lilerin sorduğu; “Hem partimizin kuruluş günü hem de tüm ülke için büyük şeref olan Kurtuluş Savaşı’nın finali sayılan İzmir’in Kurtuluşu olan 9 Eylül kutlamaları için konser verseniz kimi davet edersiniz?” sorusuna bir çırpıda CHP’nin seçim müziklerini seslendiren isimler ile 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı gibi sembol olan eserleri paylaşanları saydım. “Bilemedin” dediler. Bende“Bunlar değilse kim kardeşim?” şeklinde bir cevap verdim. Aldığım cevap ise tam şoktu. Son dönemlerde popüler kültür denilen seviyeyi de aşağı çeken, hatta bazı eleştirmenlerin çocuk yaşta çıktığı sahnedeki kıyafetleri ve klipleri nedeniyle, “Üzerinden sübyan fetişi yaratılıyor” sözlerine maruz kalan Aleyna Tilki.

Evet, evet yanlış duymadınız Aleyna Tilki. Bunun için Gaziemir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yoğun bir çalışma başlatmış. Hazırlanan poster ve banner çalışmalarında ise en üstte; “İzmir’in kurtuluşuna özel düzenlenen Aleyna Tilki konserine tüm halkımız davetlidir”denilerek yer ve saat belirtilmiş. Görsel olarak tam da “Sübyan fetişti” eleştirilerine sebep olan klibinden bir kare fotoğraf kullanılmış.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Bunun için kime kızdın Başkan?

Soru sahipleri, “Sayın başkan 10 yıl ömür biçtiği başkanlık için kızıp karar değiştirmiş ve yeniden adayım diyor. Peki, hem partimiz hem de güzel İzmir’imiz için çok fazla anlam taşıyan bir gün için hangi masada, kimlerle oturup, kime kızıp böylesi absürt işe imza attı? Sayın Başkan, bu çifte önem taşıyan günün anlamını bilmiyor mu? Başkan partinin ideallerini bile iyi partilidir, o an karar verme yetisi yoktuydu da başkası mı bu kararları verdi?” diyerek ek bir sorular sordu.

Cidden Sayın Başkan, bu konserin mantığını da bende merak ettim. Gerçekten her kızdığınız da karar mı değiştirirsiniz? Neden Aleyna Tilki? Gaziemir halkı çok çok sevdiği için mi davet ettiniz? Yoksa iddia edildiği gibi sizin adınıza sizin bilginiz dışında mı kararlar veriliyor?

Bu soruları kamuoyu adına size soruyorum. Gelecek cevabı bu köşeden yanıtlamaya hazırım…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.