Buca’ya Yeni Yaşam Alanı

Buca’ya Yeni Yaşam Alanı
  • 11 Şubat 2016 09:30

Belediye vatandaş işbirliği bu kez yeşile büründü, Buca yeni bir yaşam alanı daha kazandı. Yeşilbağlar Mahallesi’nde Ramazan Akbulut isimli işadamının da yapımına katkı sağladığı 3 bin 150 metrekarelik park düzenlenen törenle açıldı. Yatırıma hasret kalmış mahalleler için uyguladıkları pozitif ayrımcılığa devam edeceklerini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kentin dokusunu yenilemeye yönelik çalışmalarına Bucalılar’ın verdiği desteğe teşekkür ederek, Buca’da iş yapan yatırımcı ve işadamlarına da kültür, sanat, spor alanlarında yatırım yapma çağrısında bulundu.

Buca’nın Yeşilbağlar Mahallesi’nde Buca Belediyesi tarafından yaptırılan 3150 metrekarelik Ramazan Akbulut Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ramazan Akbulut isimli iş adamının yapımına katkı koyduğu parkın açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kısıtlı kamu kaynaklarıyla kentin her bir köşesine hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek, vatandaşlardan gelen böylesi desteklerin de kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Buca'ya Yeni Yaşam Alanı

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören Recep Ersayın İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk dansları gösterisi ile başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı gösterinin ardından konuşan Yeşilbağlar Mahalle Muhtarı İlhami Çetin, mahalle halkının taleplerini dikkate alıp, uygulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Buca'ya Yeni Yaşam Alanı

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise törende yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden bu yana yatırımda geride kalmış bölgelere pozitif ayrımcılık yaparak daha fazla yatırım götürmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Piriştina, “Göreve geldiğimizde ilk bu iddiada bulunmuştuk. Buca 47 mahalle ama biz pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Yıllarca unutulmuş, kamunun hizmet aracını görmeye hasret kalmış mahallelere mutlaka hizmeti götürmeliyiz. Kaldırımı, parkı, bahçesi, kültürü, sanatı, sporu götürmeliyiz demiştik. O yüzden buraya kültürü, o yüzden buraya sanatı, o yüzden buraya sporu, o yüzden bu yeşil alan atağına bu bölgelerden başladık. Buca’da hizmetten mahrum kalmış 23 mahalle ile yatırım uçurumunu kapatacağız demiştik. İşte bu park da bunun en somut örneğidir. “ diye konuştu.

Buca'ya Yeni Yaşam Alanı

Başkan Piriştina, “Bugün bu güzel parkta Buca Belediyesi’nin, sizlerin emekleri, vergileri, belediye personelinin alın teri var. Ama bugün farklı olarak bu parkta bir de bu kentte para kazanmış, bu kentte yatırım yapmış ve bir örnek olmasını istediğim için de ısrarla tekrarladığım bir iş adamının payı var. Bunun bir örnek olmasını isterim. Tabi asli görev bizimdir. Ama kamu kaynakları kısıtlı. Bu tip yatırımlara, bu tip yardımlara her zaman kamu olarak açığız“ diye de ekledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi

Konuşmaların ardından işadamı Ramazan Akbulut’a desteği ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek veren Başkan Levent Piriştina açılışı davetlilerle birlikte yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.