Buca’nın Usta Ellerine Yeni Marangozhane

Buca’nın Usta Ellerine Yeni Marangozhane
  • 25 Mart 2016 08:40

Belediye kaynaklarının verimli kullanarak hizmet kalitesini arttırmaya yönelik uygulamalarını devam ettiren Buca Belediyesi, ahşap molozları kent mobilyalarına çeviren, Belediye tesislerinin tüm mobilya ihtiyacını karşılayan marangozhanesini yeniledi. Belediye şantiyesi içerisinde kurulan 350 metrekarelik yeni marangozhane sayesinde, üretim kapasitesi yüzde 50 artarken, marangozhane çalışanlarına rahat ve iş güvenliğinin en üst düzeyde olduğu bir çalışma ortamı yaratıldı.

Buca Belediyesi, ahşap molozlardan kent mobilyaları üreterek geri dönüşüme büyük katkı sağlayan, belediye tesislerinin ve müdürlüklerinin mobilya imalatını üstlenen Fen İşleri Müdürlüğü’nün marangozhanesini yeniledi. Belediye şantiyesi içerisinde 350 metrekare üzerinde son teknoloji teknik ekipmanla donatılan marangozhanenin üretim kapasitesi yüzde 50 arttı.

Buca'nın Usta Ellerine Yeni Marangozhane

Daha rahat ve iş güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu yeni marangozhanede, parklar için oturma grupları, banklar, piknik masaları yapılırken; belediye bünyesindeki tesisler için de masa, sehpa, etejer, kapı ve pencere üretimine de hız verildi.

Buca'nın Usta Ellerine Yeni Marangozhane

“İŞ KAZASI RİSKİ MİNİMUMA İNDİ”

Eski atölyede iş toplama alanlarının olmadığını, iş makinelerinin iç içe durmasından dolayı işçi emniyeti açısından tehlike yarattığını ifade eden yetkililer, “Şu aşamada iş toplaması, rahatlıkla çalışma ortamı ve en önemlisi çalışan arkadaşların iş kaza riski minimuma indi. Bu yönde daha iyi bir durumdayız. Eski atölyemizden çıkıp bu yeni atölyemize gelmekle iş kapasitemizi en az %50 arttırdık” dedi. Marangozhane personeli kendilerine bu çalışma ortamını sağlayan başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.