Buca’nın Romanlarına Sanat Merkezi

Buca’nın Romanlarına Sanat Merkezi
  • 3 Mayıs 2016 09:33

Buca’da yaşayan Roman vatandaşlar için Buca Belediyesi tarafından düzenlenen “Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi” 5 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Göksu Mahallesi’ndeki merkez bünyesinde kadınlara ve çocuklara yönelik olarak eğitim ve hobi kurslarının yanı sıra tiyatro salonu ve açık hava sineması yer alıyor. 5 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de düzenlenecek törenin ardından ise Hıdrellez, İzmir’in sevilen roman sanatçılarından ‘İzmirli Birol’ eşliğinde coşkuyla kutlanacak.

İlçedeki her bölgeye adil ve eşit hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, Roman halkın talepleri doğrultusunda eğitim hizmetlerini Göksu Roman mahallesine de taşıdı. İlçede Roman halkın yoğun olarak bulunduğu Göksu Sevgi Yolu bölgesine eğitim merkezi kazandırmak için harekete geçen Buca Belediyesi, Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’ni 5 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de düzenleyeceği tören ile hizmete açacak.

Buca'nın Romanlarına Sanat Merkezi

Açıkhava sineması bile var

Göksu Roman Sevgi Yolu’nda yapımı son hız devam eden ‘Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde özellikle kadın ve çocuklara yönelik olarak eğitim programları düzenlenecek. Roman halkın talepleri doğrultusunda; okuma yazma, resim, müzik, halk oyunları, tiyatro gibi eğitim programlarının yanı sıra, bez bebek, şiş örgü, çanta yapımı, el nakışları ve kilim dokuma kurslarının düzenleneceği merkezde tiyatro salonu ve açık hava sineması da yer alacak.

Mahalle rengarenk boyanıyor

Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde son rötuşlar yapılırken, Buca Belediyesi’nin yoğun mesaisini gören Roman vatandaşlar da açılış için evlerini temizleyip, rengarenk boyamaya başladı. Mahallelerine eğitim yuvası kurulmasından memnuniyet duyan Roman vatandaşlar, kurslara başlamanın heyecanını yaşıyor.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.