Buca’nın Pırlantalarına 6. PM

Buca’nın Pırlantalarına 6. PM
  • 1 Nisan 2016 10:15

Buca Belediyesi Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Pırlanta Merkezleri’ne bir yenisini daha ekledi. İlçede yaşayan ev hanımı annelerin, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla 3-6 yaş arası çocukların günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti sunulan Pırlanta Merkezleri’nin 6’ncısı Ufuk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Pırlanta Merkezi’nin açılışını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile birlikte yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, merkezlerin sayısını 10’a tamamlayacaklarını açıklarken, gelecek ay Hasanağa Bahçesi’nde Down Cafe açacaklarını da müjdeledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Pırlanta Merkezleri içinde kadın ve çocuk temelinde de gelecek olan bir projenin eseridir” dedi.

Buca'nın Pırlantalarına 6. PM

Buca Belediyesi’nin ilçede yaşayan annelerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla projelendirdiği, 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat geçici bakım hizmeti veren Pırlanta Merkezleri’nin sayısını 6’ya çıkarttı. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan merkezlerin 6’ncısı Ufuk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Ufuk mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği törende Pırlanta Merkezi’nin açılış kurdelesini Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte kesti. Merkezin açılış töreninde konuşan Mahalle Muhtarı Osman Ertan, tüm mahalle halkı adına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti. Törende İşçievleri Spor Kulübü adına Ersin Gökhan da, Kulübe desteklerinden dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür plaketi ve kulüp forması verdi.

Buca'nın Pırlantalarına 6. PM

ATİLLA: “PIRLANTA MERKEZLERİ HERKESE ÖRNEK OLMALI”

Açılış törenine katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeler ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Pırlanta Merkezleri’nin herkese örnek olacak bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Olgun Atilla,  Başkan Piriştina’yı kutlayarak, Pırlanta Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.

Buca'nın Pırlantalarına 6. PM

PİRİŞTİNA’DAN 2 MÜJDE BİRDEN

İlçe belediyeleri arasında yapılan güzel projeleri örnek aldıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hemşerilerine 2 müjde birden verdi. Başkan Piriştina, Bornova Belediyesi’nin İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve down sendromlu çocukların çalıştığı  +1 Down Kafe’nin aynısını çok kısa bir süre içerisinde Hasanağa Bahçesi’nde açacaklarını müjdeledi. Pırlanta Merkezleri’nin çocukların eğlenirken öğrendiği, keyifli vakit geçirdiği bir merkezden olmasının yanı sıra kadınların toplumsal yaşama katılımlarını da sağlamak olduğuna vurgu yapan Başkan Piriştina’nın, bir diğer müjdesi ise 4 yeni Pırlanta Merkezi oldu. Başkan Piriştina, Buca’nın değişik semtlerine 4 tane daha Pırlanta Merkezi kurarak toplam sayıyı 10’a çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

Konuşmaların ardından Başkan Piriştina ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Ufuk Pırlanta Merkezi’nin kurdelesini birlikte kesip, merkezi gezdi. Çocuklarla keyifli anlar geçiren 2 belediye başkanına çocuklar da bir şarkı ile teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.