Buca’nın Genç Bilim İnsanlarına TÜBİTAK Onuru

Buca’nın Genç Bilim İnsanlarına TÜBİTAK Onuru
  • 15 Haziran 2021 12:45

Bucalı öğrencilerin akademik hayatlarındaki gelişimi için çalışmalarını sürdüren Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, 52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katıldı. Fizik alanında hazırladıkları projeyle Türkiye finaline çıkan öğrenciler üçüncülük ödülü kazandı.

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Türkiye finalinden dereceyle döndü.

Merkez öğrencilerinden Asil Söylev ve Miraç İrtegün, öğretmenleri Meltem Gönülol Çelikoğlu danışmanlığında hazırladıkları “Lazer Benek Yöntemi ile Tavuk Etindeki Bozulmaların Temassız ve Tahribatsız Olarak Tespit Edilmesi” adlı projesi yarışmada değerlendirmeye alındı.  Öğrencilerin projesi, İzmir bölge sergisinde fizik dalında birinci olarak Türkiye final yarışmasında sergilenen 23 fizik projesi arasına girdi.

Buca’nın Genç Bilim İnsanlarına TÜBİTAK Onuru

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

Öğrenciler 52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalinde fizik kategorisinde üçüncülük elde etti. Öğrenciler kazandıkları başarıyla üniversite sınavında ek katsayı almaya hak kazandı. Ayrıca finalde dereceye girerek, TÜBİTAK tarafından uluslararası yarışmalara seçilme şanslarını da devam ettirdi. TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, zoom platformu üzerinden dereceye giren öğrenciler ve danışmanları ile bir araya geldi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Hasan Mandal, gençlerin sorularını cevaplayarak gelecek senelerde yapılacak yarışmalar için önerileri dinledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Maratonİzmir” için geri sayım başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.