Buca’nın çocukları çok şanslı

Buca’nın çocukları çok şanslı
  • 30 Ağustos 2017 11:23

Buca Belediyesi yaz okullarıyla çocuklara renkli ve eğlenceli bir tatil sunuyor. Yaz spor okullarında futbol ve yüzme branşlarında eğitim verilirken, hobi ve sanat kurslarında resimden satranca, gitardan baleye kadar 10 ayrı branşta ücretsiz kurslar düzenleniyor. Hobi ve sanat kurslarıyla kendini geliştiren çocuklar, spor branşlarında da eğitim alarak bedenlerini zinde tutmayı başardı. 3 yılda 28 bin çocuğa yüzme eğitimi veren Buca Belediyesi, bu yaz döneminde 4 bin 500 çocuğa yüzme, 750 çocuğa ise futbol eğitimi verdi. Hobi ve sanat kurslarından ise toplam 1289 çocuk faydalandı.

Buca Belediyesi, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin bitmesiyle çocukların yaz tatillerini dolu dolu geçirebilmeleri için hazırladığı yaz kursu programları devam ediyor. Kurslar, sportif ve kültürel olarak iki ayrı koldan toplam 12 ayrı branşta ücretsiz olarak veriliyor. Ücretsiz kurslara toplam 6 bin 539 başvuru gerçekleştiren Bucalı öğrenciler yaz tatillerinde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşarken, kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayan kursları ücretsiz olarak sunan Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor.
Buca’nın minik yüzücüleri
Buca Belediyesi’nin “Buca’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak“ sloganıyla 3 yılda 28 bin çocuğa yüzme öğrettiği kurslar da bu sezon tüm hızıyla devam ediyor. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen kurslara bu yaz döneminde 4 bin 500 çocuk katılarak yüzme öğrendi. İlk kez suyla tanışan minikler uzman eğitmenler eşliğinde yüzme sporunun tüm inceliklerini öğrendi. Kavurucu yaz sıcaklarında serin sulara dalıp, kulaç atan minik yüzücüler keyifli bir yaz geçirmelerine imkan yaratan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.
Yaz dönemi spor okullarında futbol branşında da eğitim veren Buca Belediyesi, kısa sürede 750 minik sporcuya temel futbol eğitimi verdi.
Hobi ve sanata binler akın etti
Yaz dönemi için spor okullarının yanında çocukların kültürel gelişimleri için de yaz kursları düzenleyen Buca Belediyesi; İngilizce, gitar, satranç, resim, tiyatro, seramik, bağlama, keman, ders desteği ve bale branşlarında açtığı ücretsiz kurslara da Bucalı öğrenciler adeta akın etti.

Çamlıkule Semt Evi, Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi ile Charlie Chaplin Etüd Eğitim Merkezi olmak üzere 4 ayrı merkezde 10 ayrı branşta düzenlenen yaz dönemi hobi ve sanat kurslarında 1289 öğrenci başvurdu

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.